Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

Χρ. Τόμπρου: «Αδικούν και απαξιώνουν το Δήμο Κερκυραίων»


Με αφορμή την ανακοίνωση του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Κέρκυρας, σχετικά με το δέντρο που έκοψε η Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Κερκυραίων, στην περιοχή της Πλατείας (Πεντοφάναρο), η αρμόδια αντιδήμαρχος κ. Χρυσούλα Τόμπρου δήλωσε τα εξής:
«Η Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Κερκυραίων, προέβη στην κοπή και εν συνεχεία στην αντικατάσταση ενός δέντρου στην περιοχή της Πλατειάς, που εγκυμονούσε κινδύνους για τους διερχόμενους και για τους πελάτες της παρακείμενης καφετέριας.
Στο ίδιο σημείο, που έγινε η αφαίρεση του δέντρου, ήταν αδύνατο να φυτευτεί το νέο δέντρο, γιατί θα δημιουργούσαν πρόβλημα οι ρίζες σε μεγάλη επιφάνεια του δαπέδου, γι’ αυτό και πλακοστρώσαμε το συγκεκριμένο σημείο, ώστε να ανοιχτεί, εκατοστά πιο δίπλα, καινούργιος λάκκος για να φυτευτεί το νέο δέντρο, όπως και έγινε.
Η δημοσίευση της επιστολής του Συλλόγου Προστασίας του περιβάλλοντος στον σημερινό τοπικό Τύπο, δεν έχει νόημα, από την στιγμή που η αποκατάσταση έγινε από την περασμένη Δευτέρα.
Θα πρέπει οι υπεύθυνοι του συλλόγου, πριν δημοσιεύσουν τέτοιες ανακοινώσεις, που αδικούν και απαξιώνουν τον Δήμο Κερκυραίων, να ενημερώνονται καλύτερα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: