Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

ΕΣΠΑ και UNESCO στη συνάντηση Μικάλεφ-Αλεξανδρίδου


Η ανάγκη άμεσης υλοποίησης του Φορέα Διαχείρισης στο πλαίσιο της UNESCO, τέθηκε επιτακτικά στη συνάντηση που είχαν χθες στο Μαράσλειο ο Δήμαρχος Κερκυραίων Σωτήρης Μικάλεφ με την Γ.Γ. της ΠΙΝ Βάσω Αλεξανδρίδου. Η Γ.Γ. της ΠΙΝ ανακοίνωσε ότι θα επισκεφθεί αύριο την Κέρκυρα η Γ.Γ. του Υπ.Πο.Λίνα Μενδώνη προκειμένου να εξεταστούν έργα προς ένταξη στο ΕΣΠΑ όπως το θέατρο Φοίνικας και να γίνει συζήτηση για θέματα που άπτονται του υπουργείου.
«Θα μαστε δίπλα στο Δήμο Κερκυραίων και για την UNESCO και για άλλα έργα που πρέπει να ολοκληρωθούν.Υπάρχουν έργα-γέφυρες στο ΕΣΠΑ. Μετά τις 10 Μαρτίου που θα καταθέσουμε τον αναμορφωμένο πίνακα, θα ξεκινήσουμε να προκηρύξουμε έργα».
Η Γενικός κάλεσε επίσης σε συστράτευση όλους, για την βελτίωση της οικονομίας στα Ι.Ν.
Ο Δήμαρχος μίλησε για ασυνέπεια του κράτους σε ότι αφορά το φορέα διαχείρισης, με αποτέλεσμα το βάρος και οι ευθύνες να πέφτουν στη δημοτική αρχή.
Πρόσθεσε ότι υπάρχει κίνδυνος η Κέρκυρα να πάρει την κίτρινη κάρτα της UNESCO λόγω της μη υλοποίησης των αναγκαίων δράσεων. Θα πρέπει να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ,επεσήμανε ο Δήμαρχος.

Στάθηκε, επίσης στην ανάγκη ολοκλήρωσης του προσήνεμου μώλου, στο να προχωρήσει η παράκαμψη αεροδρομίου και να γίνουν έργα στο οδικό δίκτυο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: