Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

Συστράτευση για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού τουρισμού


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ) χθες Τετάρτη Μαρτίου, στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία.
Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης παρευρέθησαν εκπρόσωποι των αρμόδιων κρατικών αρχών, βουλευτές, εκπρόσωποι των τουριστικών φορέων της χώρας, δημοσιογράφοι, αλλά και πλήθος τουριστικών γραφείων – μελών του ΗΑΤΤΑ. Την εκδήλωση άνοιξε η Πρόεδρος του ΗΑΤΤΑ κα Αργυρώ Φίλη, η οποία αναφέρθηκε στην δύσκολη περίοδο που διανύει η παγκόσμια κοινότητα και ο ελληνικός τουρισμός και στους προβληματισμούς για την μειωμένη ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας και έκανε έκκληση στα ΜΜΕ να συμβάλλουν για τη βελτίωση της εικόνας της Ελλάδας στις διεθνής τουριστικές αγορές.
Επίσης ανακοίνωσε την πρωτοβουλία του ΗΑΤΤΑ για την πραγματοποίηση διεθνούς συνεδρίου με θέμα "Ελλάδα: 12 μήνες τουρισμός", στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού 2010.
Την εκδήλωση χαιρέτισε η υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Αντζελα Γκερέκου, η οποία σημείωσε ότι "ο τουρισμός είναι αυτή τη στιγμή στη χώρα μας, ένας από τους ελάχιστους τομείς που μπορούν να παίζουν καταλυτικό ρόλο στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης. Απώτερος στόχος του στρατηγικού σχεδιασμού είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και ο περιορισμός της εποχικότητας. Στο στόχο αυτό συναντιόμαστε με τον ΗΑΤΤΑ απόλυτα. Δική μας πρόθεση ήταν πάντα να βρισκόμαστε σε μόνιμη και δημιουργική συνεργασία με όλους τους κεντρικούς θεσμικούς παράγοντες του τουρισμού . Στόχος μας είναι η ύπαρξη ενός μόνιμου διαύλου επικοινωνίας και συνέργιας, η κοινή μας προσπάθεια, ώστε να αναβαθμίσουμε το τουριστικό προϊόν και να προβάλλουμε μία ενιαία και συγκροτημένη εικόνα της χώρας μας".

Δεν υπάρχουν σχόλια: