Πέμπτη, 4 Μαρτίου 2010

Γερμανοί βουλευτές καλούν την Ελλάδα να πουλήσει νησιά (Κέρκυρα)!


Ξεπέρασαν κάθε ίχνος ντροπής και συνεχίζουν με θράσος το...παραλήρημα των τελευταίων ημερών. Ο λόγος για Γερμανούς βουλευτές που καλούν την Ελλάδα να πουλήσει νησιά για να χρηματοδοτήσει το χρέος της. Η Κέρκυρα,προτείνεται ως αντάλλαγμα (!) στην... ευφάνταστη αυτή γερμανική ιδέα.

Ειδικότερα, δημοσίευμα της εφημερίδας Bild, συνοψίζει την" ιδέα" ως εξής: "Σας δίνουμε χρήμα, μας δίνετε την Κέρκυρα".
"Το ελληνικό κράτος πρέπει να σταματήσει τη συμμετοχή του σε επιχειρήσεις και να πουλήσει κτηματική περιουσία, όπως για παράδειγμα ακατοίκητα νησιά", δήλωσε στην εφημερίδα ο βουλευτής Φρανκ Σέφλερ, του Κόμματος των Ελεύθερων Δημοκρατών. Επίσης, ο βουλευτής της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης, Μάρκο Βάντερβιτς, δήλωσε ότι "εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση και άρα και η Γερμανία βοηθήσει οικονομικά την Ελλάδα, αυτή θα πρέπει να δώσει εγγυήσεις σε αντάλλαγμα. Λίγα νησιά μπορούν να κάνουν τη δουλειά".
Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Δημήτρης Δρούτσας, ο οποίος ερωτήθηκε για την ιδέα, δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης του στο τηλεοπτικό δίκτυο ARD: " Άκουσα επίσης τη συμβουλή ότι πρέπει να πουλήσουμε την Ακρόπολη. Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για τέτοιες προτάσεις".
Η Bild επισημαίνει ότι ιδιωτική εταιρεία με έδρα το Αμβούργο επιδιώκει την πώληση ελληνικού ακατοίκητου νησιού προς 45 εκατομμύρια ευρώ.
Το 1993 πολλοί γερμανοί βουλευτές είχαν προκαλέσει έντονη αντιπαράθεση με την Ισπανία, προτείνοντας την αγορά από το Βερολίνο το νησί της Μαγιόρκα, τουριστικού προορισμού των Γερμανών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: