Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

Αιχμές Δένδια για οικονομικά μέτρα και φορέα διαχείρησης

Τα εξαγγελθέντα οικονομικά μέτρα, αλλά και η επίσκεψη της Γ.Γ. του Υπ. Πο. Λίνας Μενδώνη, βρέθηκαν στο στόχαστρο του βουλευτή Ν. Δένδια, στο πλαίσιο της καθιερωμένης εβδομαδίαιας συνέντευξης.

Ειδικότερα για τα μέτρα, ο κ. Δένδιας τόνισε ότι, είναι άδικα και το χειρότερο είναι μέτρα, που θα ρίξουν την Ελληνική Οικονομία σε ύφεση αμέσως.

«Το οικονομικό πρόβλημα υπάρχει ,είναι κατανοητό και στη λύση του θέλουμε να βοηθήσουμε όλοι. Όμως δεν πρόκειται να λυθεί με μέτρα που αφενός μεν δημιουργούν τεράστια δυσπραγία στους αδύναμους οικονομικά συμπολίτες μας και από την άλλη ρίχνουν συνολικά την οικονομία στην ύφεση. Το ΠΑΣΟΚ με τα μέτρα αυτά δεν θα μπορέσει να βοηθήσει να ξεπεράσουμε την κρίση αντίθετα, γίνεται κι αυτό ένα μέρος του προβλήματος».

Μετά από σχετικό ερώτημα τόνισε ότι οι κοινωνικές αντιδράσεις που καταγράφονται είναι απολύτως κατανοητές και αποτελούν μια προειδοποίηση προς την κυβέρνηση για να αλλάξει πορεία. Όχι για να μην πάρει μέτρα, αλλά για να αλλάξει πορεία , να πάρει τα σωστά μέτρα.

«Τα μέτρα που εμείς έχουμε προτείνει από το Δεκέμβρη και που τα επαναλαμβάνουμε έκτοτε. Ο κ. Καραμανλής ειδοποίησε τον κ.Παπανδρέου από τον Ιούνιο του 2009 για την κατάσταση , όταν ο κ. Παπανδρέου επέμενε ότι ούτε πρόβλημα υπάρχει ούτε κρίση υπάρχει, και σε δεύτερο χρόνο ότι τα λεφτά είναι εκεί και θα έρθει αυτός να τα μοιράσει».



Στη Ρόδο Γερουλάνος, εδώ η Γ.Γ.


Σχολιάζοντας τις δηλώσεις της κ. Μενδώνη, σύμφωνα με τις οποίες δεν βρέθηκαν στο Υπουργείο οι προτάσεις και το Σχέδιο της Ν.Δ. για το Φορέα διαχείρισης, ο βουλευτής Νίκος Δένδιας είπε ότι, ο ίδιος έχει στείλει αντίγραφο του Σχεδίου στο Δήμαρχο Κερκυραίων Σωτήρη Μικάλεφ από τον περασμένο Αύγουστο.

«Μου κάνει εντύπωση, ότι, ανακοινώνουν την μη εύρεση μετά από ένα εξάμηνο. Θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι το ΠΑΣΟΚ και η κ. Γκερέκου συγκεκριμένα, είχε ανακοινώσει το Νοέμβριο ή το Δεκέμβριο ότι, ο Φορέας Διαχείρισης θα είχε δημιουργηθεί το Φεβρουάριο και τώρα βρισκόμαστε στο Μάρτη και αρχίζουμε και συζητάμε που βρίσκονται ή που δεν βρίσκονται τα σχέδια που είχε κάνει η ΝΔ ».

Ο κ. Δένδιας εξέφρασε παράλληλα τη δυσφορία του, γιατί το μνημείο της UNESCO επισκέπτεται η Γ.Γ., όταν τη Ρόδο την έχει ήδη επισκεφτεί ο ίδιος ο Υπουργός προ 3 μηνών και έχει δει τις ανάγκες της. Η Κέρκυρα είναι ένα πολύ σημαντικό μνημείο και αυτό το οποίο θα προσδοκούσα μετά από τουλάχιστον 6 μήνες κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, είναι να είχε έρθει στην Κέρκυρα ο κ.Γερουλάνος και όχι να στέλνει τη ΓΓ».


Δημοσίευμα Bild


Mετά από ερώτημα για το απαράδεκτο δημοσίευμα της Bild, o κ. Δένδιας σχολίασε χαριτολογώντας:

«Εάν οι Γερμανοί είναι αποφασισμένοι να αγοράσουν την Κέρκυρα τους παρακαλώ δύο πράγματα:πρώτον να δώσουν καλύτερη τιμή, γιατί η Ελλάδα χρειάζεται χρήματα και δεύτερον να αγοράσουν και τους Παξούς για να μην χρειαστεί να διασπαστεί ο Νομός».

Δεν υπάρχουν σχόλια: