Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

Απάντηση Πελάη στις καταγγελίες της κ. Καποδίστρια

Aπάντηση στην έντονη κριτική, που δέχθηκε από την αντιπρόσωπο του Εργατικού Κέντρου και μέλος του Σωματείου Ξενοδοχουπαλλήλων Αν.Καποδίστρια, έδωσε ουσιαστικά,μέσω ανακοίνωσης του σωματείου, ο πρόεδρος του, Στ. Πελάης.
Στην ανακοίνωση, αφού επισημαίνεται ότι επόμενος σταθμός του αγώνα των εργαζομένων του ΄΄Ακτή Μεσογγής΄΄ είναι η εκδίκαση της κύριας αγωγής στις 19 Μάρτη με βάση την συνομολογημένη δικαστική απόφαση 1079/09 του καλοκαιριού, τονίζονται και τα εξής:
΄΄Οι εργαζόμενοι του ‘Ακτή Μεσογγής’ με τον αγώνα τους το καλοκαίρι πέτυχαν σε μια περίοδο ρευστή όπως αποδεικνύεται για το μέλλον του ξενοδοχείου, να διασφαλίσουν τα δεδουλευμένα όλης της χρονιάς καθώς και ανεξόφλητα ποσά προηγούμενων ετών με δικαστική απόφαση (1079/09)- συμφωνία που κατοχυρώνει τα οφειλόμενα με προσημείωση ακινήτου της εργοδοσίας και ποινική ρήτρα διπλασιασμού για κάθε ποσό που δεν θα εξοφληθεί μέχρι 31/12/2009.
Αυτή ακριβώς ήταν και η πραγματική εγγύηση για να μη χαθούν για πάντα τα δεδουλευμένα σε πιθανή αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος ή και διακοπή λειτουργίας. Επιπρόσθετα, εκδόθηκαν ως επιπλέον εγγυήσεις και όχι για την είσπραξη χρημάτων με αυτή την μέθοδο τέσσερις (4) επιταγές στις αντίστοιχες ημερομηνίες που προέβλεπε το χρονοδιάγραμμα της δικαστικής απόφασης-συμφωνίας. Η επιπλέον αυτή εγγύηση δίνει την δυνατότητα σφραγίσματος της επιταγής, υπαγωγή της επιχείρησης στον Τειρεσία και ποινική δίωξη του εργοδότη, πράγμα που έγινε για τις δύο (2) από τις τέσσερις (4) επιταγές, για τις οποίες ο εργοδότης αποδείχτηκε ανακόλουθος των συμφωνηθέντων.
Φυσικά, δεν κάναμε το λάθος να εκδώσουμε διαταγές πληρωμής γιατί έτσι θα χάναμε το προνόμιο της προτεραιότητας που έχουν οι εργαζόμενοι στους πλειστηριασμούς. Ακολουθήσαμε το δρόμο της κύριας αγωγής που στηρίζεται πάνω στην συνομολογημένη δικαστική απόφαση 1079/09 και η οποία εκδικάζεται στις 19/03/2010 και στις 14/05/2010. Αυτός είναι και ο ενδεδειγμένος τρόπος νομικής διεκδίκησης δεδουλευμένων και όχι με επιταγές. Αν είχαμε πάρει μόνο επιταγές τότε θα είχαν δίκιο οι λασπολόγοι.
Τα παραπάνω έχουν την έγκριση φυσικά και του νομικού συμβούλου του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων και κυρίως τα γνωρίζουν πολύ καλά όλοι οι εργαζόμενοι του ‘Ακτή Μεσογγής’ που έκαναν επίσχεση εργασίας, διότι απλούστατα ότι έχει γίνει από την πρώτη μέρα μέχρι σήμερα είναι αποτέλεσμα δικής τους επιλογής με συνεχείς εργατικές συνελεύσεις και διαδικασίες άμεσης γνήσιας δημοκρατίας΄΄.

Δεν υπάρχουν σχόλια: