Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

Ολοσχερής καταστροφή οικίας στα Κανάλια

Μάρτυρας καταστροφής της οικίας της έγινε πριν από λίγο τετραμελής οικογένεια,όταν είδε το διώροφο κτίσμα να τυλίγεται στις φλόγες.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ


Πρόκειται για ένα ξύλινο σπίτι στην περιοχή Καναλίων, στο ύψος της ΕΡΑ, το υλικό του οποίου βοήθησε στην ταχύτατη εξάπλωση της πυρκαγιάς που ξεκίνησε από το δεύτερο όροφο.
Σύμφωνα με τον διοικητή του Α΄Πυροσβεστικού Σταθμού Κέρκυρας, Ανδρέα Ρίζο, η Πυροσβεστική Υπηρεσία ενημερώθηκε στις 21:35. Αμεσως οχτώ άνδρες και τρία πυροσβεστικά οχήματα έφτασαν στην περιοχή όπου πέτυχαν την κατάσβεση της πυρκαγιάς μία ώρα περίπου αργότερα, στο σημείο από όπου ξεκίνησε. Ωστόσο η ζημιά εκτιμάται πως είναι μεγάλη, καθώς σχεδόν όλη η κινητή περιουσία της οικογένειας έγινε στάχτη.
Πάντως, συμφωνα με μαρτυρίες γειτόνων, οι άνδρες της Π.Υ. άργησαν να φθάσουν καθώς δυσκολεύτηκαν να εντοπίσουν το σπίτι. Να σημειωθεί ότι απόψε η οικογένεια θα φιλοξενηθεί σε γείτονες καθώς είναι αδύνατον και απαγορευτικό να κατοικηθεί η οικία τους. Στο σημείο έφτασε λίγο αργότερα και ο αντιδήμαρχος Γιώργος Γαρδικιώτης προκειμένου να φροντίσει την οικογένεια στην περίπτωση που χρειάζεται κάτι σε είδος πρώτης ανάγκης.
Τα αίτια της πυρκαγιάς διευρευνούνται από το Ανακριτικό Τμήμα της Π.Υ. ωστόσο πιθανολογείται πως η πυρκαγιά προκλήθηκε από την καπνοδόχο του τζακιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: