Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2008

Η ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ''PHILOXENIA 2008''



Η Νομαρχία Κέρκυρας συμμετείχε στην 24η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού “PHILOXENIA 2008’’ που πραγματοποιήθηκε από 30 Οκτωβρίου έως 2 Νοεμβρίου 2008 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.


Η έκθεση λειτούργησε:

- την Πέμπτη και την Παρασκευή 11.00-20.00 μόνο για Εμπορικούς Επισκέπτες και

- το Σάββατο και την Κυριακή 11.00-20.00 για Εμπορικούς Επισκέπτες και το κοινό.

Η Διεθνής Έκθεση PHILOXENIA αποτελεί πλέον θεσμό αφού είναι η σημαντικότερη διοργάνωση για τον Τουρισμό στη χώρα μας με εκατοντάδες συμμετοχές κορυφαίων εκθετών απ’ όλο τον κόσμο. Mε δεδομένο ότι η τουριστική ανάπτυξη αποτελεί έναν από τους βασικούς στόχους της Αντινομαρχίας Τουρισμού, Πολιτισμού και Νέας Γενιάς, η συμμετοχή μας στην εν λόγω έκθεση ήταν απαραίτητη, προκειμένου να προβάλουμε το νησί μας ως πόλο έλξης όχι μόνο για τις φυσικές του ομορφιές αλλά και για τις υψηλού επιπέδου τουριστικές υπηρεσίες του.

Εξάλλου, είναι γνωστό ότι η Κερκυραϊκή αγορά σήμερα έχει αναδειχθεί ως ένας από τους πλέον αγαπημένους προορισμούς του εσωτερικού για τους ταξιδιώτες της Βορείου Ελλάδας. Το γεγονός αυτό μάλιστα τεκμηριώνεται από την εκδήλωση έντονου ενδιαφέροντος των επισκεπτών για το περίπτερο της Κέρκυρας.

Οι εκθεσιακές ενότητες της Έκθεσης περιλάμβαναν τις παρακάτω δράσεις:

-Περ.15: Αεροπορικές Εταιρίες, Τουριστικές Επιχειρήσεις, Ξενοδοχεία

-Περ.13: Πρακτορεία, Ξενοδοχεία, Ναυτιλιακές Εταιρίες, Τουριστικά Λεωφορεία

-Περ.8,9: Ξενοδοχειακός Εξοπλισμός

-Περ.10: PHILOXENIA spa, Ξενοδοχειακός Εξοπλισμός

-Περ.12,16: Τοπική Αυτοδιοίκηση

-Περ.14: Ξένες Κρατικές Συμμετοχές

Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κέρκυρας συμμετείχε με ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο, στα πλαίσια της ΕΤΙΝ. Πραγματοποιήθηκαν σημαντικές επαφές από τον Αντινομάρχη Τουρισμού Πολιτισμού και νέας Γενιάς, κ. Χρήστο Σκούρτη με τον Υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Άρη Σπηλιωτόπουλο , και το Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ, κ. Ηρακλή Βάλβη. Στα πλαίσια της περαιτέρω προβολής του Νομού μας έγιναν επίσης επαφές με δημοσιογράφους του εξειδικευμένου τουριστικού τύπου με στόχο τη δημιουργία αφιερωμάτων για την Κέρκυρα σε μεγάλα τουριστικά έντυπα και τηλεοπτικά κανάλια. Παράλληλα, ο κ. Σκούρτης παραχώρησε στο χώρο του περιπτέρου συνεντεύξεις στα ΜΜΕ.

Ιδιαίτερο επτανησιακό χρώμα έδωσε η παρουσία των δύο πολιτιστικών συλλόγων «Άγιος Σπυρίδων» και «Φαίακες», οι οποίοι με τα χορευτικά τους προέβαλαν την πολιτιστική ταυτότητα του νησιού μας.

Ενδιαφέρον παρουσίασε και το 1ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο για τον Τουρισμό που διοργάνωσε η HELEXPO και συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, κ. Σωτήρης Βόσδου, ο Αντινομάρχης Τουρισμού Πολιτισμού και Νέας Γενιάς, κ. Σκούρτης Χρήστος και ο ειδικός σύμβουλος Ν.Α.Κ, κ. Γιώργος Κάφυρης. Τα συμπεράσματα του συνεδρίου θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της HELEXPO την επόμενη εβδομάδα.

Στην έκθεση, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων εκπροσωπήθηκε από το Γενικό Γραμματέα, κ. Βόσδου Σωτήρη, συνεπικουρούμενο από το σύμβουλό του, κ. Νίκο Βαρλάμη. Τη Νομαρχία Κέρκυρας εκπροσώπησαν ο Αντινομάρχης Τουρισμού Πολιτισμού και Νέας Γενιάς, κ. Χρήστος Σκούρτης, ο Αντιπρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου ως εκπρόσωπος της ΕΝΑΕ, κ. Σπύρος Λυκούρης, ο Ειδικός Σύμβουλος Ν.Α.Κ., κ. Γιώργος Κάφυρης και η Προϊσταμένη του τμήματος Πολιτισμού, κ. Μπαλού Χαριτίνη. Παρέστησαν επίσης οι δήμαρχοι Κερκυραίων, κ. Σωτήρης Μικάλεφ και Αχιλλείων, κ. Ερωτόκριτος Καρύδης, ο Αντιδήμαρχος Κερκυραίων, κ. Παύλος Μεταλληνός, ο Δημοτικός Σύμβουλος Παξών, κ. Σαρκαβάζης Σωτήρης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας, κ. Γ. Χονδρογιάννης, πολλοί τουριστικοί πράκτορες, καθώς και άλλοι εκπρόσωποι φορέων και σωματείων του νομού μας.

Μετά την παρουσία μας στη Philoxenia, η καμπάνια της Κέρκυρας στο προσεχές διάστημα θα εμπλουτιστεί με δράσεις προβολής και διαφήμισης στη Θεσσαλονίκη, ύστερα από επαφές με το Δήμαρχό της, κ. Παπαγεωργόπουλο. Επίσης, θα πραγματοποιηθεί τηλεοπτική καμπάνια σε κανάλια της Βορειοδυτικής Ελλάδας και στην ΕΤ3.

Δεν υπάρχουν σχόλια: