Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2008

ΧΡ. ΜΠΟΥΚΑΣ: "ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΚΡΑΧ" ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Ευθύνες στην κυβέρνηση για την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της Υγείας, απέδωσε ο γραμματέας της Ν.Ε. Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ, Χρυσόστομος Μπούκας, στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε. Μάλιστα έκανε λόγο για “υγειονομικό κραχ”.
Ειδικότερα, στην αναφορά του για την εικόνα της Δημόσιας Υγείας σε τοπικό επίπεδο ανέφερε ότι “οι εγκαταστάσεις του υφιστάμενου νοσοκομείου είναι ηλικίας 48 ετών ενώ σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ίδιου του νοσοκομείου, λείπουν 397 άτομα”.
Οπως ακόμη ανέφερε, στα Κ.Υ. Αγ. Αθανασίου λείπουν 15 άτομα, Αγ. Μάρκου 12 άτομα, Λευκίμμη 16 άτομα, Παξών 13 άτομα.
Το συνολικό έλλειμμα στο νομό είναι 453 άτομα προσωπικού, χωρίς να συνυπολογίζονται οι γιατροί που πρέπει να είναι 113 στο νοσοκομείο ενώ υπηρετούν μόνο 58. Καταγράφεται δηλαδή ένα έλλειμμα 55 γιατρών όλων των ειδικοτήτων”.
Επιπρόσθετα, σημείωσε ότι:
•Στην παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου- τη μόνη στο νομό- υπηρετούσαν τέσσερις παιδίατροι ενώ σήμερα έχουν μειωθεί σε δύο γεγονός που σημαίνει ότι δεν καλύπτουν ούτε τις εφημερίες.
•Στην Α’ Παθολογική οι 4 γιατροί έχουν γίνει ένας και ένας με σύμβαση που λήγει σε λίγους μήνες.
•Στη Β’ Παθολογική ο Διευθυντής έχει συνταξιοδοτηθεί εδώ και δύο χρόνια και δεν αντικαταστάθηκε.
•Υπήρξε πανελλήνιο θέμα για το νεογνό που πέθανε γιατί δεν ήλθε το ΕΚΑΒ και σήμερα διενεργείται ΕΔΕ κατά των γιατρών που ζητούσαν να έλθε".

Τέλος για το νέο Νοσοκομείο, σημείωσε ότι κανείς δεν γνωρίζει πότε θα παραδοθεί, ενώ για το θέμα που έχει προκύψει με τους ασφαλισμένους του δημοσίου, χαρακτήρισε “αστείο” τον ισχυρισμό ότι υπάρχουν χρήματα αλλά δεν μπορούν να μοιραστούν εξαιτίας απεργίας στον ΟΠΑΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: