Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2008

ΤΙ ΖΗΤΑ Η "ΘΕΜΙΣ" ΑΠΟ ΝΟΜΑΡΧΙΑ-ΔΗΜΟ ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ

Την ολοκλήρωση της Πολεοδομικής Μελέτης της Πολ. Ενότητας Αγ. Σπυρίδωνα αλλά και τις μελέτες και τα έργα για τη διαμόρφωση του οδικού δικτύου πρόσβασης στο υπό κατασκευή Δικαστικό Μέγαρο, ζητά από τη Νομαρχία και το Δήμο Κερκυραίων με χθεσινό έγγραφό του ο Διευθύνων Σύμβουλος της «ΘΕΜΙΣ Κατασκευαστική Α.Ε.» Νικηφόρος Τζατζάκης.

Στο έγγραφο, αναφέρεται ότι το έργο που πρόκειται άμεσα να δημοπρατηθεί, θα ολοκληρωθεί σε 2 χρόνια και μέχρι τότε πρέπει να έχουν κατασκευαστεί τα δίκτυα που θα εξυπηρετήσουν το έργο μετά την ολοκλήρωση και λειτουργία του.
Το έγγραφο της «ΘΕΜΙΣ Κατασκευαστική»


Το πλήρες κείμενο του εγγράφου της «ΘΕΜΙΣ Κατασκευαστική» έχει ως εξής:

«Όπως γνωρίζετε, η «ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε.» δημοπρατεί άμεσα το έργο της αποπεράτωσης του Δικαστικού Μεγάρου Κέρκυρας.

Από τις Υπηρεσίες σας πληροφορηθήκαμε, ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η Β΄ φάση της Πολεοδομικής Μελέτης της Πολεοδομικής Ενότητας Αγίου Σπυρίδωνα, στην οποία περιλαμβάνεται και ο χώρος του Νέου Δικαστικού Μεγάρου Κερκύρας.

Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με το προγραμματισμό της «ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε.», το έργο της αποπεράτωσης του Δικαστικού Μεγάρου, θα ολοκληρωθεί σε δύο (2) χρόνια.

Προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι εργασίες του περιβάλλοντος χώρου του κτιρίου και να εξασφαλιστεί η προσπελασιμότητα σ’ αυτό, είναι απαραίτητο, να έχουν ολοκληρωθεί εντός του 2010, οι αναγκαίες μελέτες και τα αντίστοιχα έργα για την διαμόρφωση του οδικού δικτύου της περιοχής, περιλαμβανομένων και του δικτύου αποχέτευσης ομβρίων και ακαθάρτων.

Παρακαλούμε να εντάξετε τις μελέτες αυτές και τα σχετικά έργα στις άμεσες προτεραιότητές σας, έτσι ώστε, η ολοκλήρωση της κατασκευής του Δικαστικού Μεγάρου να συμβαδίσει χρονικά με την πλήρη κάλυψή του από πλευράς υποδομών.»
Η αντινομάρχης Χωροταξίας


Αναφερόμενη στο έγγραφο της «ΘΕΜΙΣ Κατασκευαστική» και ειδικότερα στο θέμα της εκπονούμενης Πολεοδομικής Μελέτης της Π.Ε. Αγίου Σπυρίδωνα όπου βρίσκεται το υπό κατασκευή νέο Δικαστικό Μέγαρο, η αντινομάρχης Χωροταξίας Μερόπη Υδραίου δήλωσε τα εξής:

«Η μελέτη της Πολεοδομικής Ενότητας Αγίου Σπυρίδωνα ανατέθηκε τον Μάιο του 2007, πριν ακόμη ολοκληρωθεί η διαδικασία τροποποίησης του Γ.Π.Σ. προκειμένου να αξιοποιηθεί χρόνος για την ολοκλήρωση του κτηματολογίου.

Ήδη έχουν τελειώσει οι τρεις αναρτήσεις του τοπογραφικού υποβάθρου και η Πολεοδομική Μελέτη βρίσκεται στη β΄ φάση που θα παραδοθεί εντός Νοεμβρίου.

Αφού ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες από το νόμο συμμετοχικές διαδικασίες και οι γνωμοδοτήσεις των φορέων και των υπηρεσιών, το θέμα θα εισαχθεί στο Συμβούλιο Χωροταξίας του Νομού μας για γνωμοδότηση. Με την συμπλήρωση του σχετικού φακέλου με την απαιτούμενη γεωλογική μελέτη, θα αποσταλεί στο ΥΠΕΧΩΔΕ για την διαδικασία έκδοσης Προεδρικού Διατάγματος με το οποίο θα εγκρίνεται η Πολεοδομική Μελέτη. Η ολοκλήρωση της συγκεκριμένης διαδικασίας αναμένεται εντός του 2009».

Δεν υπάρχουν σχόλια: