Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2008

ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ 46χρονη ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΗ ΛΕΥΚΙΜΜΗ


Στην Εισαγγελία, οδηγήθηκε το μεσημέρι η 46χρονη που συνελήφθη στα χθεσινά επεισόδια στη Λευκίμμη. Μεταξύ των κατηγοριών που αντιμετωπίζει είναι βαριά σωματική βλάβη κατά αστυνομικού, εξύβριση και απειλή κατ' εξακολούθηση.
Ορίστηκε δικάσιμος για τη Δευτέρα ωστόσο αναμένεται να οριστεί νέα δικάσιμος λόγω της της προγραμματισμένης κινητοποίησης των δικηγόρων και της κατάληψης των δικαστηρίων.
Τα επεισόδια χθες στη Λευκίμμη κατέληξαν σε πυρπόληση ενός περιπολικού της ΕΛΑΣ, μία σύλληψη αλλά και ένα τραυματισμό.Ηταν το αποτέλεσμα της έντασης που για μία ακόμα φορά δημιουργήθηκε χθες έξω από το εργοτάξιο του ΧΥΤΑ.
Περίπου 150 κάτοικοι της περιοχής που αντιδρούν στη δημιουργία του ΧΥΤΑ, με απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής που έχουν δημιουργήσει, προχώρησαν χθες το πρωί σε κατάληψη του δρόμου που οδηγεί στην υπό δημιουργία εγκατάσταση.
Η ένταση κορυφώθηκε στις 3 μετά το μεσημέρι όταν, κατά την αλλαγή βάρδιας των ανδρών των ΜΑΤ που επιτηρούν το χώρο από τις αρχές του περασμένου καλοκαιριού, δημιουργήθηκαν επεισόδια τα οποία κορυφώθηκαν όταν μερικοί εκ των συγκεντρωμένων πυρπόλησαν τζιπ της Αστυνομίας.
Λίγα λεπτά μετά, συνελήφθη η 46χρονη η οποία προσήχθη στην Ασφάλεια για συμμετοχή στα επεισόδια, Από τα επεισόδια τραυματίσθηκε ελαφρά ένας εκ των διαδηλωτών, ο οποίος και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Λευκίμμης για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.
Η κατάληψη του δρόμου έληξε αργά χθες τη νύχτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: