Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2008

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ


Συνεχίζονται ως τις 12 Δεκεμβρίου με πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες, οι κινητοποιήσεις των δικαστικών υπαλλήλων της Κέρκυρας.
Αποχή από τα δικαστήρια κάνουν από σήμερα και μέχρι τις 24 Νοεμβρίου και οι δικηγόροι της Κέρκυρας. Κοινό αίτημά τους είναι η στελέχωση των δικαστηρίων της Κέρκυρας και η αναβάθμιση των όρων απονομής δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Μαρία Ρέγγη ένα χρόνο μετά τις κινητοποιήσεις οι απαντήσεις που δίνονται από τους αρμόδιους είναι ότι θα καλυφθούν όλες οι θέσεις με προγράμματα STAGE με αντιρρησίες, συνείδησης κλπ.
“Πότε θα καλυφθούν, όταν θα έχουμε εξουθενωθεί, σωματικά.
Οι συνθήκες εργασίες συνεχώς οξύνονται, η καθυστέρηση στην απονομή δικαιοσύνης έχει οδηγήσει σε μια μόνιμα ιδιότυπης μορφής αρνησιδικία. Οι ελλείψεις σε προσωπικό σε υποδομές και η συνεχής αύξηση της δικαστηριακής ύλης οξύνουν περισσότερο το πρόβλημα”,
τόνισε χαρακτηριστικά.
Πρόσθεσε επίσης ότι οι συνάδελφοί της καλούνται καθημερινά να διεκπαιρεώσουν την εργασία τους εκτός ωραρίου και επισήμανε ότι η έλλειψη προσωπικού σήμερα στα δικαστήρια ,είναι η μεγαλύτερη των 20 τελευταίων ετών.
O Γ. ΒΡΑΔΗΣ
Ο πρόεδρος του Δ.Σ. Κέρκυρας Γ. Βραδής αναφέρθηκε στις τελευταίες αποφάσεις του οργάνου για αποχή των δικηγόρων από τα καθήκοντά τους και συμβολική κατάληψη των δικαστηρίων τη Δευτέρα.
“Οι κινητοποιήσεις των δικαστικών υπαλλήλων είναι δικαιολογημένες. Για να λειτουργήσουν τα δικαστήρια απαιτείται η αγαστή συνεργασία 3 παραγόντων, των δικαστών, των δικηγόρων και των δικαστικών υπαλλήλων.
Όταν ο σχηματισμός αυτός είναι ελλιπής δημιουργείται πρόβλημα στη λειτουργία των δικαστηρίων και στην απονομή της δικαιοσύνης. Η κατάσταση είναι απαράδεκτη”
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: