Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2008

Η ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ

Το θέμα της παράκαμψης αεροδρομίου έρχεται την προσεχή Δευτέρα προς συζήτηση-ενημέρωση στο Δημ. Συμβούλιο Κερκυραίων, μετά τις τελευταίες εξελίξεις.Στο μεταξύ στο προσεχές Δημ. Συμβούλιο, ο Δήμος ανοίγει θέμα Γεν. Πολεοδομικού Σχεδίου, ζητώντας επέκτασή του στα διοικητικά όρια του Δήμου Κερκυραίων.
Ο αντιδήμαρχος Γ. Μάμαλος σε παρέμβαση του επεσήμανε ότι αν δεν υπήρχε η εμπλοκή με την ΠΙΝ το έργο θα είχε προχωρήσει.
“Είναι ώρα να ενημερωθούν όλοι οι κερκυραίοι. Το έργο αφορά όλο το νομό και την ασφάλεια πτήσεων των αεροπλάνων.Θα πρέπει να αποδοθούν τα του Καίσαρος τω Καίσαρι”.
Ανέφερε ακόμη ότι ο Δήμος Κερκυραίων ετοιμάζει απάντηση στο τελευταίο έγγραφο που έστειλε η ΠΙΝ και ζητά διευκρινίσεις.
“Αν φτάσουμε μέχρι παραμονές Χριστουγέννων και δεν έχει γίνει ακόμα αποφασίσει η περιφέρεια, η εξέλιξη θα ναι δύσκολη”.
Για Λαική-Γ.Π.Σ.
Αναφορικά με το έργο της Λαικής, ο κ. Μάμαλος τόνισε πως κινούνται οι διαδικασίες για τη λήψη συμπληρωματικού δανείου, αν και θα πρέπει να προηγηθεί η συζήτηση του απολογισμού των ετών 2006-07 στο Δημ. Συμβούλιο.
Με το δάνειο θα γίνει αποπληρωμή του εργολάβου για να συνεχιστούν οι εργασίες, που έχουν σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, ολοκληρωθεί σε ποσοστό 85-90%
Για την επικείμενη συζήτηση στο δ.σ. αναφορικά με το Γ.Π.Σ. σημείωσε:
“Αυτό θα έπρεπε να είχε γίνει χρόνια πριν, αλλά δεν προχώρησε. Φτάσαμε έτσι στο φαινόμενο, στην Κέρκυρα να πολεοδομούμε χτισμένες περιοχές. Κάλιο αργά παρά ποτέ”.
Αν επεκταθεί το Γ.Π.Σ. θα αρθούν αδικίες του παρελθόντος και παράλληλα θα δημιουργηθούν, κοινόχρηστοι χώροι που είναι απαραίτητοι για να γίνουν δρόμοι, σχολεία κλπ. κάτι που δεν είχε προβλεφθεί ως τώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: