Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2008

"ΟΙ ΣΚΛΑΒΟΙ ΣΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΟΥΣ"-ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί η πρώτη προβολή της ταινίας «Σκλάβοι στα Δεσμά τους» την Παρασκευή 21 Νοέμβριου 2008 στις 11 το βράδυ, στον κινηματογράφο «ΟΛΥΜΠΙΟΝ».

Πρόκειται για μια ταινία παραγωγής της Εταιρείας NIK-S MOVIES, του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, της Δημόσιας Τηλεόρασης ΕΡΤ Α.Ε.,που σκηνοθέτησε ο Τώνης Λυκουρέσης και βασίζεται σε αντίστοιχο έργο του Κων/νου Θεοτόκη.

Η ταινία στην οποία πρωταγωνιστούν οι Γιάννης Φέρτης, Δήμητρα Ματσούκα, Άκης Σακκελαρίου, Χρήστος Λούλης, Ρηνιώ Κυριαζή, Ειρήνη Ιγγλέση, Κωνσταντίνος Παπαχρόνης, Λένα Παπαληγούρα καθώς και άλλοι εξαίρετοι ηθοποιοί του ελληνικού κινηματογράφου και του θεάτρου, θα προβληθεί σε πολλά Φεστιβάλ αλλά και στο εξωτερικό με πρώτο το διεθνές Φεστιβάλ των Καννών.

Πολλά από τα γυρίσματα της ταινίας πραγματοποιήθηκαν στην Κέρκυρα καθώς η Περιφέρεια Ιόνιων Νησιών όπως και άλλοι τοπικοί φορείς συνέβαλαν στην ανάπτυξη και την υλοποίηση της.

Ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Ιόνιων Νησιών Σωτήρης Βόσδου υπογράμμισε: «Θεωρούμε ότι η ταινία αυτή θα δώσει την δυνατότητα σε όλους τους Έλληνες πολίτες αλλά και τους θεατές που θα την παρακολουθήσουν στο εξωτερικό, να μπουν στο πνεύμα εκείνης της εποχής στην οποία αναφέρεται η ταινία, μια ωραία εποχή της Κέρκυρας, και ταυτόχρονα να κρατήσουν καταγεγραμμένη στην μνήμη τους την εικόνα εκείνη της υπέροχης περιόδου».

1 σχόλιο:

Sofia Maria Angelara είπε...

Πήγα στην πρεμιέρα της ταινίας και οφείλω να πω πως ήταν εκπληκτική. Απίστευτες ερμηνείες που σε ταρακουνάνε