Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2008

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ Ν.Σ. ΓΙΑ ΤΗΝΑΚΤΟΠΛΟΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΩΝ ΠΑΞΩΝ

Το Νομαρχιακό Συμβούλιο κατά την 14η/ 21-10-2008 συνεδρίαση του, μετά από σχετικό αίτημα του Νομαρχιακού Συμβούλου κ. Παντελή Κουβά για το θέμα της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας των Παξών κατά τη χειμερινή περίοδο, μετά από διαλογική συζήτηση εξέδωσε το κάτωθι ψήφισμα:


«Το Νομαρχιακό Συμβούλιο Κέρκυρας με ομόφωνο ψήφισμα του :

Διαμαρτύρεται προς το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής για το γεγονός ότι το νησί των Παξών με 2.500 μόνιμους κατοίκους, στερείται για μια ακόμη χρονιά κατά τη χειμερινή περίοδο, άμεσης και τακτικής συγκοινωνιακής σύνδεσης με την έδρα του Νομού, την Κέρκυρα.
Καθιστά σαφή την αιτία του προβλήματος, που προκύπτει από το ότι οι ιδιοκτήτες των δύο υδροπτέρυγων τα οποία είναι δρομολογημένα για να εκτελούν την συγκοινωνία Παξών - Κέρκυρας - Παξών στηριζόμενοι στην υπ. αριθμ. 3332.3/9/28.11.2001 απόφαση του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας διακόπτουν τα δρομολόγια τους κατά τους χειμερινούς μήνες ταυτόχρονα και όχι εναλλάξ, αφήνοντας το νησί χωρίς συγκοινωνία.
Θεωρεί ανεπαρκή την επικαλούμενη από το Υπουργείο λύση της γραμμής Κέρκυρας - Ηγουμενίτσας - Παξών - Ηγουμενίτσας - Κέρκυρας που υποχρεώνει τους κατοίκους των Παξών για διευθέτηση υπόθεσης μιας ώρας να παραμένουν επί τριήμερο στην Κέρκυρα μέχρι να επιστρέψουν στο νησί τους.
Καλεί το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής να αντιληφθεί ότι οφείλει να ανταποκριθεί στο δίκαιο αίτημα των Παξών και να τροποποιήσει την υπ. αρ.3332.3/9/28.11.2001 απόφαση του ούτως ώστε οι ιδιοκτήτες των υδροπτέρυγων αφενός να διακόπτουν τα δρομολόγια τους εναλλάξ αφετέρου σε περίπτωση βλάβης να υποχρεώνονται να αντικαθιστούν το πλοίο της γραμμής, αυτής ώστε να μην αφήνονται οι Παξοί χωρίς συγκοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: