Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2008

ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕ Η Ν.Ε. ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Συνεδρίασε στις 20-11-2008 η Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑ. ΣΟ. Κ. Κέρκυρας.Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της Ν.Ε. Γ.Καρύδη συζητήθηκαν τα εξής:

1."Κατά τη συνεδρίαση έγινε ενημέρωση από τον Γραμματέα της Ν. Ε. για τις συζητήσεις που έγιναν την περασμένη εβδομάδα στην Αθήνα στην κοινή Συνεδρίαση των Γραμματέων και αναπληρωτών Γραμματέων των Περιφερειακών και Νομαρχιακών Επιτροπών όλης της χώρας, στην οποία συμμετείχε και ο Πρόεδρος του Κινήματος Γιώργος Α. Παπανδρέου.

2. Τα μέλη Ν. Ε. εκτίμησαν ότι οι οργανώσεις του ΠΑ. ΣΟ. Κ. στην Κέρκυρα κάνουν τους τελευταίους μήνες μια σοβαρή, υπεύθυνη και ιδιαίτερα αποτελεσματική δουλειά τόσο στον οργανωτικό τομέα όσο και στην επικοινωνία με τους πολίτες και φορείς του νησιού, που έχει γίνει αντιληπτή τόσο από τα στελέχη, τους φίλους και τους ψηφοφόρους του ΠΑ. ΣΟ. Κ.. όσο και από την κερκυραϊκή κοινωνία. Τούτο εκτιμήθηκε ότι έχει συμβάλει ώστε το ΠΑ.ΣΟ.Κ. ν’ αποκτά ξανά στην Κέρκυρα την πολιτική πρωτοπορία.

3. Στη συνεδρίαση της Ν. Ε. είχαν προσκληθεί και έλαβαν μέρος οι νομαρχιακοί σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας του Νομαρχιακού Συμβουλίου της παράταξης ‘’ΚΕΡΚΥΡΑ ΖΩΗΣ’’, που υποστηρίχτηκε από το ΠΑ. ΣΟ. Κ. στις νομαρχιακές εκλογές του 2006. Η συζήτηση που έγινε σε πολύ καλό κλίμα, υπήρξε ιδιαίτερα χρήσιμη και εποικοδομητική. Εκτιμήθηκε ότι η παρούσα νομαρχιακή διοίκηση δεν παράγει έργο και αποφασίστηκε να υπάρξει στενότερη συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών προκειμένου αφενός μεν να αποκαλυφθεί ο ρόλος της σημερινής νομαρχιακής πλειοψηφίας, αφετέρου δε να γίνει κοινή επεξεργασία και προβολή προτάσεων και θέσεων για την επίλυση των μεγάλων προβλημάτων του Νομού (ανάπτυξη, τουρισμός, αγροτικός τομέας, οδοποϊία, υποδομές κ. ά) που μένουν σε στασιμότητα" .

4. Η Ν. Ε. στηρίζει το δίκαιο αγώνα των δικηγόρων και δικαστικών υπαλλήλων της Κέρκυρας, που απέχουν από τα καθήκοντά τους διαμαρτυρόμενοι για την προκλητική αδιαφορία της κυβέρνησης να καλύψει τα τεράστια κενά που υπάρχουν σε δικαστικούς υπαλλήλους στα Δικαστήρια της Κέρκυρας καθώς και να προχωρήσει τις εργασίες ολοκλήρωσης του νέου δικαστικού μεγάρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: