Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2008

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ


Στις 13 Νοεμβρίου, σε όλη την Ελλάδα φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ και μέλη των συνιστωσών του, στην Αθήνα με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Κ.Ο. Αλ. Αλαβάνο, διαδήλωσαν στα πλαίσια της πανελλαδικής δράσης του ΣΥΡΙΖΑ για τις τράπεζες με κεντρικό σύνθημα «Μέτρα για την κοινωνία και όχι για τους τραπεζίτες».

Και στην Κέρκυρα οργανώθηκε σχετική δράση με αφισοκόλληση έξω από τράπεζες, μοίρασμα φυλλαδίων και συζήτηση με τους πολίτες.

"Άλλοι μέσα σε σκοτεινά δωμάτια, μακριά από τη δημοσιότητα, θέτουν υπό την έγκριση του ανώτατου κοινοβουλίου της χώρας μας, που είναι η Ένωση των Ελληνικών Τραπεζών, τα μέτρα που θα πάρουν σχετικά με το χρηματοπιστωτικό σύστημα. Άλλοι πιστεύουν, σε ανοιχτά δωμάτια, παρουσία των φωτογράφων, ότι θα μπορέσουν να επιδράσουν πάνω στις καλές ανθρώπινες χορδές που έχει κάθε μεγαλοτραπεζίτης στην ψυχή του. Εμείς στο δρόμο, δίπλα στους πολίτες, ενημερώνοντάς τους, λέγοντάς τους τα προβλήματα και προτείνοντας λύσεις.

Ποτέ και με τόσο καθαρό τρόπο δεν είχαν έρθει στην επιφάνεια οι αμαρτίες και οι ευθύνες του τραπεζικού κεφαλαίου το οποίο οδήγησε όλο τον πλανήτη σε μια πρωτοφανή κρίση, κάνοντας πυραμίδες, χρησιμοποιώντας μεθόδους που ούτε η μαφία δεν τις είχε χρησιμοποιήσει, προκειμένου να βγάλει υπερκέρδη από τα στεγαστικά δάνεια στις ΗΠΑ και αλλού.

Ή τώρα ή ποτέ. Τώρα ακριβώς είναι η ευκαιρία να έχουμε μια μεγάλη τομή στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, το οποίο δεν μπορεί να λειτουργεί μόνο με επίκεντρο τα ακραία κέρδη τα οποία πετυχαίνουν οι τράπεζες και στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο.

* Ζητάμε η Εθνική Τράπεζα, η οποία ακόμα είναι υπό τον έλεγχο, το μεγαλύτερο πακέτο το έχει το δημόσιο, να εθνικοποιηθεί πλήρως. Και μαζί με την Αγροτική Τράπεζα, μαζί με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, να αποτελέσουν ένα ισχυρό πόλο μέσα στο τραπεζικό σύστημα. Και ζητάμε την εθνικοποίηση αυτή για να λειτουργήσουν κοινωνικά, για να στηρίξουν τους νέους και τις νέες, να στηρίξουν τη μικρή και τη μεσαία επιχείρηση, να στηρίξουν τους αγρότες να έχουν επιτόκια χωρίς αυτά τα φοβερά περιθώρια κέρδους που χρησιμοποιούν και αυτή την εποχή. Να τεθούν στη διάθεση της κοινωνίας.
* Ζητάμε να υπάρξει έλεγχος των επιτοκίων, ειδικά σ΄ αυτή την κρίσιμη περίοδο.
* Ζητάμε να σταματήσει αυτή η παρανομία που γίνεται σε βάρος κάθε πολίτη, που πληρώνει μηνιαία το λογαριασμό της πιστωτικής κάρτας, όπου το επιτόκιο μπορεί να φτάνει και 22 και 23%, όταν το νόμιμο όριο, με βάση το εξωτραπεζικό επιτόκιο, είναι το 10%.
* Ζητάμε να καταργηθούν οι εισπρακτικές εταιρείες.
* Ζητάμε να καταργηθεί η απαράδεκτη κατάσταση που υπάρχει με τον Τειρεσία.
* Ζητάμε μέτρα για τους νέους,
* Ζητάμε μέτρα για τους δανειολήπτες, μικρές, μεσαίες επιχειρήσεις και αγρότες.

Πιστεύουμε ότι μπορούμε. Στην ενεργοποίηση του πολίτη, στην επικοινωνία με τον πολίτη θα κριθεί αυτή η μάχη και μπορούμε να την κερδίσουμε" καταλήγει ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: