Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2008

ΔΗΜΟΠΡΑΤΕΙΤΑΙ Η Β'ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ

Σε καλό δρόμο βρίσκεται η υπόθεση της ολοκλήρωσης της κατασκευής του νέου Δικαστικού Μεγάρου.

Υπηρεσιακοί παράγοντες της «ΘΕΜΙΣ-Κατασκευαστική» είχαν χθες συνεργασία με την αντινομάρχη Χωροταξίας και Περιβάλλοντος Μερόπη Υδραίου και τον διευθυντή της ίδιας υπηρεσίας Ανδρέα Πανδή προκειμένου να διευθετηθούν οι τελευταίες εκκρεμότητες γύρω από τις προσβάσεις προς το νέο Δικαστικό Μέγαρο και τον χώρο στάθμευσης.

Σημειώνεται ότι το υπό κατασκευή Δικαστικό Μέγαρο είναι ενταγμένο στην Πολεοδομική Ενότητα Αγίου Σπυρίδωνα της οποίας η Πολεοδομική Μελέτη είναι ήδη ανηρτημένη για την υποβολή τυχόν ενστάσεων στις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Κερκυραίων.

Από την ολοκλήρωση της διαδικασίας αυτής και την Πράξη Εφαρμογής, πιθανότητα με μεμονωμένη κύρωση για το συγκεκριμένο οικοδομικό τετράγωνο με απόφαση του Νομάρχη, κρίνεται η διαμόρφωση των προσβάσεων που ως έργο θα εκτελεστεί από το Δήμο Κερκυραίων.

Οι υπηρεσιακοί παράγοντες της “ΘΕΜΙΣ” ενημέρωσαν ότι η δεύτερη φάση κατασκευής του έργου που αφορά καί τον περιβάλλοντα χώρο θα δημοπρατηθεί μέσα στο Νοέμβριο με διεθνή διαγωνισμό και έχει χρονοδιάγραμμα κατασκευής 18 μήνες από την εγκατάσταση του εργολάβου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: