Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2008

ΑΝΤΖ. ΓΚΕΡΕΚΟΥ: ΧΑΜΗΛΗ Η ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ ΠΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟ Π. ΦΡΟΥΡΙΟ


Ποσό που αντιστοιχεί σε ποσοστό 12,9% έχει απορροφηθεί από τα κονδύλια που είχαν εξασφαλιστεί για τα έργα για το Παλαιό Φρούριο, υποστήριξε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Α. Γκερέκου, μετά την επίσκεψή της στο μνημείο και την συνεργασία που είχε με την Προϊσταμένη της 21ης Εφορίας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Τ. Ρηγάκου.

Ειδικότερα, η βουλευτής ανέφερε πως από τα 3,7 εκατομμύρια ευρώ που είχαν εξασφαλιστεί μετά την επίσκεψη στο ΥΠΠΟ, επί υφυπουργίας του κ. Τατούλη, για σωστικά και αναστηλωτικά έργα στους δύο προμαχώνες, Σαβορνιάν και Καβοσίδερο έλαβε απάντηση , (ύστερα από ερώτηση που κατέθεσε στην σημερινή ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού) ,στις 6 Οκτωβρίου, στην οποία αναφέρεται ότι η απορροφητικότητα ανέρχεται σε 486.000 ευρώ ή 12,9%.

Εκτίμησε ακόμα ότι "γίνονται ηρωικές προσπάθειες από την πλευρά της Προϊσταμένης της υπηρεσίας και του προσωπικού, για να προλάβουν να σώσουν ότι γίνεται» καθώς και ότι θα ασκήσει πίεση, για να γίνει γέφυρα, στο ΕΣΠΑ το έργο αναστήλωσης του προμαχώνα Σαβοργιάν με δεδομένο ότι 1, 3 εκατ. Ευρώ παραμένουν ενεργά.
"Αν υπάρχει πολιτική βούληση, η αναστήλωση αυτού του τόσου σημαντικού μνημείου, πρέπει να γίνει" τόνισε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: