Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2008

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΝΟΜΑΡΧΗ ΣΤΟΝ Γ.Γ. ΤΟΥ ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ- ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΟΠΑΔ


Ενώ συνεχίζεται η απεργία των εργαζομένων στον ΟΠΑΔ, (σ.σ. Ταμείο Ασφαλισμένων του Δημοσίου) ο Νομάρχης Στεφ. Πουλημένος ζήτησε από το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας Αριστείδη Καλογερόπουλο. να αποσταλεί άμεσα η πίστωση για τα φάρμακα από τον κεντρικό Ο.Π.Α.Δ. στην υπηρεσία της Κέρκυρας, προκειμένου να αναστείλουν οι φαρμακοποιοί την απόφασή τους για διακοπή της χορήγησης φαρμάκων.
Επίσης σε συνεργασία με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Γιάννη Μαντζαρόπουλο αποφασίστηκε από σήμερα γιατρός – ελεγκτής του Ο.Π.Α.Δ. να θεωρεί συνταγές στα γραφεία της Υγειονομικής Επιτροπής στο ισόγειο της Νομαρχίας, έως ότου επαναλειτουργήσουν οι τοπικές υπηρεσίες του Οργανισμού που είναι κλειστές λόγω της απεργίας των εργαζομένων
“Τα παράπονα των ασφαλισμένων του δημοσίου είναι έντονα και δικαιολογημένα” τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Πουλημένος.
Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος
Χθες επρόκειτο να συνεδριάσει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος προκειμένου να εξετάσει τους τρόπους αντιμετώπισης των ασφαλισμένων με χρόνιες ασθένειες, τα φάρμακα των οποίων κοστίζουν πολύ ακριβά. Οι φαρμακοποιοί φέρονται θετικοί στο να ξεκινήσουν τη διάθεση φαρμάκων στους πάσχοντες απο χρόνιες ασθένειες.
Εύλογο χαρακτήρισε ο Νομάρχης το αίτημα των φαρμακοποιών να πληρώνονται τα φάρμακα που διαθέτουν στους ασφαλισμένους.
“Τουλάχιστον μια δόση πιστώσεων που διατίθενται από το υπ. Οικονομικών στον ΟΠΑΔ και απο κει στις περιφερειακές υπηρεσίες για κατανομή στα φαρμακεία, είναι διαθέσιμη. Ωστόσο δεν μπορεί να γίνει πράξη διάθεσης του ποσού λόγω της απεργίας στον ΟΠΑΔ” τόνισε ο κ. Πουλημένος.
Παράλληλα ζήτησε απο τον διευθυντή του ΟΠΑΔ να αξιοποιήσει το προσωπικό ασφαλείας για τη διάθεση του ποσού τουλάχιστον στη Κέρκυρα, αλλά η απάντηση που πήρε είναι πως αυτό είναι αδύνατο, καθώς δεν υπάρχει προσωπικό ασφαλείας.
“Μας εμπαίζουν”
Τουλάχιστον μέχρι αύριο θα συνεχιστεί η απεργία των εργαζομένων στον ΟΠΑΔ σύμφωνα με τον προιστάμενο της υπηρεσίας Ηλία Ράπτη.
Οπως δήλωσε η πολιτεία εξακολουθεί να εμπαίζει τον κλάδο αφού παραμένουν σε εκκρεμότητα μια σειρά θεσμικών και οικονομικών αιτημάτων, όπως αυτό της έλλειψης προσωπικού.
“Δεν γίνεται να δουλεύουμε με δύο μόνιμους υπάλληλους και με συμβασιούχους. Οι ανάγκες της υπηρεσίας είναι μεγάλες”.
Στηρίζει η ΑΔΕΔΥ
Με ανακοίνωσή της, Εκτελεστική Γραμματεία του Νομαρχικού Τμήματος Κέρκυρας της Α.Δ.Ε.Δ.Υ στηρίζει τον απεργιακό αγώνα των εργαζομένων στον Ο.Π.Α.Δ, που ξεκίνησε από την Πέμπτη 30 Οκτωβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: