Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2008

ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ-ΑΡΧΙΣΕ Η WTM

Άνοιξε τις πύλες της σήμερα η Διεθνής Τουριστική Έκθεση World Travel Market στο Λονδίνο. Τα εγκαίνια του ελληνικού περιπτέρου πραγματοποιήθηκαν από τον Υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Άρη Σπηλιωτόπουλο.
Στα εγκαίνια παρέστη ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Ιόνιων Νησιών κ. Σωτήριος Βόσδου, ο πρόεδρος του ΕΟΤ κ. Αθανάσιος Οικονόμου, ο Γ.Γ του ΕΟΤ κ. Ηρακλής Βάλβης, ο Γ.Γ του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Σπύρος Ευσταθόπουλος, ο πρόεδρος της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης(ΕΤΑ) κ. Πέτρος Αλιβιζάτος καθώς και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΑ κ. Χάρης Κοκκώσης .
Στη συνέχεια υποδέχτηκαν τον Υπουργό στο περίπτερο των Ιόνιων Νησιών ο Γενικός Γραμματέας της ΠΙΝ, οι αντινομάρχες Κέρκυρας κ. Σκούρτης και Λευκάδος κ. Ρόκκος, ο αντιπρόεδρος του Νομαρχικού Συμβουλίου Κέρκυρας κ. Σπύρος Λυκούρης, ο Δήμαρχος Λαγανά κ. Κομιώτης, ο πρώην Δήμαρχος Κερκυραίων κ. Τρεπεκλής, εκπρόσωποι Τοπικών Αυτοδιοικήσεων των νησιών, εκπρόσωποι φορέων και τουριστικοί πράκτορες.
Στην WTM οι επιχειρηματίες έχουν τη δυνατότητα να συναντηθούν με συναδέλφους τους και συνεργάτες, να διερευνήσουν προοπτικές νέων συνεργασιών καθώς και να ενημερωθούν για τις νέες διεθνείς τάσεις και εξελίξεις στον τουρισμό.

Η WTM η οποία θα κλείσει τις πύλες της την Πέμπτη 13 Νοεμβρίου, θεωρείται η μεγαλύτερη και σημαντικότερη έκθεση τουρισμού σε παγκόσμιο επίπεδο.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ Ν.Α. ΣΤΗ WTM ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ CADENA


Η 1η Συνάντηση των ιδρυτικών πόλεων και περιοχών – μελών που έχουν ενταχθεί στο δίκτυο CADENA με τη συμμετοχή καί της Νομαρχίας Κέρκυρας πραγματοποιείται αύριο στις 11 το πρωί στο περίπτερο της Κέρκυρας (περίπτερο ΕΟΤ) στα πλαίσια της Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης του Λονδίνου World Travel Market.

Το δίκτυο αναφέρεται σε πόλεις και περιοχές με λιμάνια με στόχο την ανάδειξή τους με πολλαπλές ενέργειες μέσω του 4ου Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης. Στο δίκτυο συμμετέχουν από την Ελλάδα η Κέρκυρα, από την Ισπανία η Μαρμπέγια, από το Μονακό το Μόντε Κάρλο, από την Κύπρο η Λάρνακα, από τη Μάλτα η Βαλέτα, από την Γαλλία οι Κάννες και από την Ιταλία το Κάπρι.

Αύριο πρόκειται να πραγματοποιηθεί η πρώτη συνάντηση των μελών του δικτύου όπου και θα υπογραφεί το τελικό Πρωτόκολλο Συνεργασίας μεταξύ των ιδρυτικών μελών. Η Νομαρχία Κέρκυρας θα εκπροσωπηθεί από τον αντινομάρχη Τουρισμού-Πολιτισμού & Νέας Γενιάς Χρήστο Σκούρτη και τον ειδικό σύμβουλο της Νομαρχίας Γιώργο Κάφυρη.

Στην συνάντηση θα συμμετέχουν επίσης οι: Angeles Muñoz Δήμαρχος της Μαρμπέγια, Jose Luis Hernández Σύμβουλος Τουρισμού της Μαρμπέγια, Teresa Aguilar Αρχισυντονίστρια του Σχεδίου CADENA, Νίκος Μπαμπουνάκης Συντονιστής του Σχεδίου CADENA, Φοίβη Κατσούρη Γενική Διευθύντρια του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού, Claude Zammit Trevisan Εκπρόσωπος Τουρισμού Μάλτας, Salvatore Ciucio Σύμβουλος Τουρισμού του Κάπρι καθώς και εκπρόσωπος του Τουριστικού Συμβουλίου της Νίκαιας.

Η ατζέντα της συνάντησης περιλαμβάνει παρουσίαση του Προγράμματος CADENA και της προσωρινής διοργανωτικής ομάδας, παρουσίαση του προς εφαρμογή καταστατικού, συζήτηση σχετικά με την εναλλαγή προεδρίας στο δίκτυο και καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης των περιοχών - μελών του δικτύου. Επίσης, πρόκειται να επισημανθούν τα οφέλη που έχουν την δυνατότητα να αποκομίσουν τα μέλη του δικτύου από τη συνεργασία ενώ παράλληλα εκτενής συζήτηση αναμένεται να γίνει σχετικά με τις προτεινόμενες δραστηριότητες που θα πραγματοποιηθούν στα πλαίσια του Προγράμματος, δραστηριότητες οι οποίες βρίσκονται ήδη σε προπαρασκευαστικό στάδιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: