Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2008

ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΕΜΟΣΤΡΟΒΙΛΟ ΣΤΗ ΛΕΥΚΙΜΜΗ

Μετά την επιτόπια εξέταση της κατάστασης από το Νομάρχη και τη συνεργασία με τα αρμόδια υπηρεσιακά όργανα για τα θέματα των αποζημιώσεων γίνεται γνωστό στους πληγέντες από τον ανεμοστρόβιλο ότι:

1. Για τη φυτική παραγωγή (ελαιοσοδειά) οι πληγέντες πρέπει να απευθυνθούν για την συμπλήρωση της σχετικής δήλωσης στον ανταποκριτή των ΕΛΓΑ, στο Δήμο Λευκιμμαίων κ. Οδυσσέα Κάντα (τηλ. 26620-25255).

2. Αντίστοιχη δήλωση, στον ίδιο αντιπρόσωπο, μπορούν να κάνουν και για την καταστροφή του φυτικού κεφαλαίου (ελαιοδέντρων).

3. Για την καταστροφή στο ελαιοτριβείο πρέπει να υποβληθεί αίτηση στον ΕΟΜΜΕΧ σύμφωνα με το Ν.2459/97.

4. Για την εκκλησία και τα σπίτια που έπαθαν ζημιές δεν προβλέπεται από το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο αποζημίωση, καλούνται ωστόσο να υποβάλλουν στη Νομαρχία δήλωση με την περιγραφή των ζημιών που υπέστησαν, προκειμένου να καταβληθεί κάθε προσπάθεια καταβολής βοηθήματος στους πληγέντες από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες.

Ειδικά για την εκκλησία, τεχνικοί της Νομαρχίας θα μεταβούν στον Ιερό Ναό Ταξιαρχών Δραγωτινών για την καταγραφή των ζημιών.

Ο Νομάρχης ευχαριστεί όλους όσους βοήθησαν και βοηθούν στην αποκατάσταση των ζημιών στην πληγείσα περιοχή και διαβεβαιώνει ότι κάνει κάθε τι το δυνατόν για την συνδρομή των πληγέντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: