Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2008

ΠΡΟΣ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΣΤΙΚΟΥ ΚΤΕΛ

Σύσκεψη αναμένεται να πραγματοποιηθεί το προσεχές διάστημα υπο το Νομάρχη Στεφ. Πουλημένο και με αντικείμενο την αναδιάρθρωση των δρομολογίων του αστικού ΚΤΕΛ.
Θα κληθούν να συμμετάσχουν επίσης, ο Δήμος Κερκυραίων και οι όμοροι Δήμοι.

Σύμφωνα με τον πολιτικό προιστάμενο της Δ/νσης Μεταφορών Μιχ. Διαβάτη, είναι αναγκαία η τροποποίηση των δρομολογίων, προκειμένου να εξυπηρετούνται καλύτερα οι πολίτες π.χ. αλλαγή στις ώρες των απογευματινών δρομολογίων για να εξυπηρετούνται οι μαθητές που πηγαίνουν φροντιστήριο.
Επίσης θα τροποποιηθούν στάσεις που βρίσκονται σε επικύνδυνες στροφές, ενώ σε σημεία της πόλης που θα πεζοδρομηθούν, υποχρεωτικά θα γίνει αλλαγή δρομολογίων.
Κομβικό σημείο το
κυκλοφοριακό

Μετά απο σχετικό ερώτημα, ο κ. Διαβάτης χαρακτήρισε κομβικό σημείο για τη συνέπεια των δρομολογίων του ΚΤΕΛ, την βελτίωση της -σημερινής-απαράδεκτης εικόνας στο κυκλοφοριακό και της ασυδοσίας ορισμένων οδηγών που (διπλο)παρκάρουν όπου βρουν και συχνά εμποδίζουν ακόμα και οχήματα πρώτων βοηθειών όπως τα ασθενοφόρα να κινηθούν.
“Δεν αποτελεί πλέον λύση να αφαιρέσει κάποιος πινακίδες και να επιβάλλει πρόστιμα, σε μια πόλη που εξαρτάται άμεσα και η ίδια μας η ζωή, από το πως παρκάρει ο κάθε ασυνείδητος”, τόνισε και συμπλήρωσε πως είναι αναγκαίο να εξασφαλιστούν τα περιφερειακά πάρκιγκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: