Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2008

ΕΠΑΦΕΣ ΠΕΛΑΗ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΤΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Συνάντηση στην Αθήνα για θέματα που αφορούν το Ταμείο Ασφαλισμένων των Ξενοδοχουπαλλλήλων είχε ο πρόεδρος του Σωματείου Στ. Πελάης.
Ειδικότερα, μαζί με τον αντιπρόεδρο του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Αθήνας, συναντήθηκε με τον πρόεδρο του (νεοσύστατου) Ταμείου Πρόνοιας Ιδιωτικού Τομέα (ΤΑΠΙΤ), το οποίο τελεί υπό την εποπτεία του Υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας.
Οπως δήλωσε χθες ο κ. Πελάης, η συζήτηση επικεντρώθηκε κυρίως στις καθυστερήσεις στην καταβολή του εφάπαξ, τις επιστροφές εισφορών καθώς και την εισφοροδιαφυγή στο χώρο των ξενοδοχείων και την στήριξη του ταμείου μέσα από την πάταξη της εισφοροδιαφυγής.
Οπως υποστήριξε ο κ. Πελάης η ασφαλιστική μεταρρύθμιση της κ. Πετραλιά, όχι μόνο προκαλεί προβλήματα στους εργαζόμενους περιορίζοντας ασφαλιστικά δικαιώματα, αλλά δημιουργεί πρόβλημα οργάνωσης και διαδικασίας.
Στην Κέρκυρα έχουν καταθέσει αιτήσεις 150 ξενοδοχοϋπάλληλοι οι οποίοι ζητούν να λάβουν το εφάπαξ τους.
Αυτές, όπως είπε, έχουν μπλοκάρει γιατί το ταμείο δεν έχει ακόμα αποφασίσει με ποιον τρόπο αυτές οι αιτήσεις, θα φύγουν για την Αθήνα. Εάν δηλαδή θα φύγουν με ΕΛΤΑ ή με courier.
“Γίνεται έτσι μία προσπάθεια απαξίωσης του ασφαλιστικού συστήματος και οδηγούν στην ιδιωτική ασφάλιση” έκλεισε τις δηλώσεις του ο κ. Πελάης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: