Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2008

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΑΣΚ: ΑΓΝΩΣΤΟ ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ

Καμία επίσημη ενημέρωση δεν έχει φτάσει στην ΕΑΣΚ για το πότε θα καταβληθεί στους δικαιούχους ελαιοπαραγωγούς, η φετινή επιδότηση του ελαιολάδου. Ωστόσο όπως προκύπτει από απάντηση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Αλέξανδρου Κοντού στη Βουλή, σε ερώτηση του βουλευτή Σερρών του ΠΑΣΟΚ Μάρκου Μπόλαρη, με βάση τις κοινοτικές διατάξεις η ενιαία ενίσχυση μπορεί να καταβληθεί στους αγρότες μετά την 1η Δεκεμβρίου κάθε έτους.
Ο πρόεδρος της ΕΑΣΚ Γ. Μάνδυλας σε δηλώσεις του σημείωσε ότι φέτος περισσότερο απο κάθε άλλη χρονιά, ο αγροτικός κόσμος, αλλά και οι έμποροι έχουν ανάγκη τις επιδοτήσεις, για να μπορέσει να κινηθεί η αγορά πριν τις γιορτές.
Το συνολικό ποσό των επιδοτήσεων αγγίζει τα 14 εκατ. ευρώ.
“Μακάρι να δοθούν πριν τα Χριστούγεννα. Αυτό περιμένουν όλοι” πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΕΑΣΚ, που έχει ήδη θέσει το όλο θέμα και στον Γ.Γ. της ΠΙΝ Σωτ. Βόσδου.
Σύμφωνα με την απάντηση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στην ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, τα ποσά της ενιαίας ενίσχυσης που θα καταβληθούν τις πρώτες ημέρες του Δεκεμβρίου θα πληρωθούν και φέτος με τη μέθοδο της λεγομένης ταμειακής διευκόλυνσης.
Δηλαδή με δάνειο που θα συνάψει το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών με την εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: