Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2008

ΕΠΙΤΥΧΗΣ Η "IONIAN INSPIRES" ΣΤΗΝ WTM ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ


Την Τετάρτη 12 Noεμβρίου διεξήχθη σε κεντρικό κλαμπ του Λονδίνου, η εκδήλωση “Ionian inspires”, με τη συμμετοχή σημαντικών προσωπικοτήτων της βρετανικής διανόησης αλλά και εκπροσώπων των αγγλικών ΜΜΕ.

Συγκεκριμένα παρευρέθηκαν: ο Louis de Bernieres, συγγραφέας του μυθιστορήματος “To μαντολίνο του λοχαγού Κορέλλι”, η Lee Durrell, σύζυγος του διάσημου συγγραφέα Gerald Durrell - συγγραφέας και η ίδια και ο Jim Potts, συγγραφέας και πρώην διευθυντής του Βρετανικού Συμβουλίου, ο οποίος συντόνισε τη βραδιά. Οικοδεσπότης ήταν η Περιφέρεια Ιόνιων Νησιών της οποίας ο Γενικός Γραμματέας Σωτήρης Βόσδου υποδέχτηκε και καλωσόρισε τους προσκεκλημένους βρετανούς δημοσιογράφους. Συνολικά στην εκδήλωση προσήλθαν γύρω στους 130 προσκεκλημένοι, γεγονός πρωτόγνωρο για τα δεδομένα της βρετανικής πραγματικότητας. Είναι χαρακτηριστική η επισήμανση Έλληνα ανταποκριτή μεγάλου τηλεοπτικού σταθμού, ότι τόσους Βρετανούς δημοσιογράφους σε ελληνική εκδήλωση δεν έχει ξαναδεί. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε τα παρακάτω μέσα: The Observer,Sunday Times Travel Magazine, Daily Mirror, BBC Fasttrack, Daily Mail/ The Mail on Sunday, BBC 5, Conde Nast Traveller, Timesonline.co.uk, Harpers Bazaar, Daily Express / Sunday Express, Alpha TV, The Sun,Greece Magazine, British Guide of Travel Writers, New! Magazine, the London Paper, Entertainment News, GMTV, MSN.com, Star, OK,Ελευθεροτυπία, The Travel Channel, Daily Star, You and Your Wedding, A Place in the Sun, New!, Food and Travel, Anglo – Hellenic News Letter, Closer.Ανάμεσα στους Έλληνες παρευρισκόμενους αναφέρουμε τον Γ.Γ. του ΕΟΤ Ηρακλή Βάλβη, τον Γ.Γ. της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου Χαράλαμπο Κόκκινο και εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και φορέων από τους τέσσερις νομούς του Ιονίου. Στην αρχή της εκδήλωσης ο Γ.Γ. του ΕΟΤ κ. Βάλβης απεύθυνε σύντομο χαιρετισμό και στη συνέχεια ο Γ.Γ. της Περιφέρειας καλωσόρισε τους εκλεκτούς προσκεκλημένους και παρέδωσε στον Λουί ντε Μπερνιέ μία εικόνα του Αγ. Γεράσιμου, τον τόμο “Ιόνιοι Νήσοι” καθώς και τιμητική πλακέτα, αναγνωρίζοντας την προσφορά του στην προβολή της Κεφαλονιάς και του Ιονίου μέσω του έργου του. Ανάλογα δώρα προσφέρθηκαν και στους άλλους δύο συγγραφείς.

Η εκδήλωση “Ionian inspires” ήταν μια συγκινητική βραδιά αφιερωμένη στη λογοτεχνία, την ποίηση και την αγάπη όπως οι συγκεκριμένοι συγγραφείς εμπνεύστηκαν υπό την ατμόσφαιρα του Ιονίου. Συναισθηματικοί και ζεστοί στο λόγο τους, μίλησαν με την καρδιά τους για την εμπειρία τους και μετάφεραν στους παρευρισκόμενους (με τη δική τους γλώσσα) την εικόνα των φιλόξενων νησιών μας. Είναι χαρακτηριστική η παρέμβαση του επίσης συγγραφέα John Waller, ο οποίος απευθυνόμενος στο κοινό ανάφερε πως αυτή είναι η πραγματική Ελλάδα κι όχι αυτή που προσπαθούν να παρουσιάσουν κάποια κακοήθη άρθρα που έλαβαν χώρα μόλις δύο μέρες πριν.

Στους παρευρισκόμενους προσφέρθηκε άφθονο κρασί από την Κέρκυρα και την Κεφαλονιά, καθώς και ελληνικά εδέσματα (ακόμα και σοφρίτο).

Η βραδιά έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο. Με μια εξαιρετική συναυλία ελληνικής παραδοσιακής μουσικής για πιάνο και φωνή με την Μαρίνα Θεοδωροπούλου (απόφοιτη του ΤΜΣ του Ιονίου Πανεπιστημίου) να τραγουδά πασίγνωστα παραδοσιακά τραγούδια στην πρώτη τους εκτέλεση και την Ελένη Κοκκή να τη συνοδεύει στο πιάνο.

Όλοι οι προσκεκλημένοι έφυγαν ιδιαίτερα ευχαριστημένοι από την ποιοτική βραδιά δίνοντας μας την υπόσχεση ότι όχι μόνο θα γράψουν αλλά θα επισκεφθούν σύντομα τα νησιά μας για να νιώσουν αυτήν την περίφημη Έμπνευση του Ιονίου.

Πρώτος απ’ όλους ο Λουί ντε Μπερνιέτον οποίο οι διοργανωτές θα φιλοξενήσουν το επόμενο καλοκαίρι στην Κέρκυρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: