Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2008

ΝΕΑ ΑΝΤΙΠΛΥΜΜΗΡΙΚΑ ΕΡΓΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΥΑΚ


Στην κατάθεση στην Περιφέρεια, Τεχνικού Δελτίου για τη δημιουργία συστήματος αγωγών που θα οδηγούν τα όμβρια της Λαϊκής και της Αβραμίου στη θάλασσα, προχωρά η ΔΕΥΑΚ.
Η ενέργεια αυτή κρίθηκε επιβεβλημένη από το Δ.Σ. της επιχείρησης προκειμένου να επιλυθούν χρόνια προβλήματα που σε περιπτώσεις πλημμυρών, ταλαιπωρούν καταστηματάρχες κυρίως στο Νέο Λιμάνι.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ Δημ. Πουλιέζο έχουν εξασφαλιστεί χρηματοδοτήσεις για την επέκταση νέων αγωγών ομβρίων της Σπηλιάς, προς τη θάλασσα, ώστε να σταματήσουν τα φαινόμενα δυσοσμίας και πλημμύρας καταστημάτων της περιοχής.
“Η ΔΕΥΑΚ, επειδή έλαβε υπόψη της τα προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί με τις πλημμύρες το προηγούμενο διάστημα, θεώρησε ότι θα έπρεπε να ασχοληθεί με το θέμα αυτό, παρά το γεγονός οτι δεν είναι δική της αρμοδιότητα αφού η περιοχή ανήκει αποκλειστικά στη δικαιοδοσία του ΟΛΚΕ” τόνισε χαρακτηριστικά.
Αισιοδοξία για τη
χρηματοδότηση

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ δήλωσε αισιόδοξος ότι μέσα από το πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ θα επιτευχθεί η άντληση πόρων ώστε εντός του 2009 να λυθεί ένα σοβαρό για τη συγκεκριμένη περιοχή.
Σημειώνεται ότι πρόκειται για ένα έργο αποκλειστικής συλλογής ομβρίων.
Το συνολικό ποσό ανέρχεται στις 300 χιλιάδες ευρώ και οι παρεμβάσεις θα καλύψουν όλη την περιοχή από τα φανάρια του Τελωνίου έως τη διασταύρωση της Λαϊκής Αγοράς και λίγο προς το πρατήριο της ΒΡ.
Ο αγωγός δεν θα περάσει μέσα από τον λιμένα, θα τον παρακάμψει και θα βγει κατευθείαν στη θάλασσα.
Εργα Σπηλιάς
Η αργοπορία των έργων της μαρίνας στη Σπηλιά, επιφέρει όπως είναι φυσικό προβλήματα στο έργο επέκτασης των αγωγών ομβρίων της Σπηλιάς μέσα στη θάλασσα.
Ο κ. Πουλιέζος σημείωσε ότι σε ότι αφορά τη ΔΕΥΑΚ, για το έργο αυτό υπάρχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από την Περιφέρεια, έχει συνταχθεί η Τεχνική Μελέτη και έπονται οι αδειοδοτήσεις.
Στο συγκεκριμένο έργο, εμπλέκονται πολλές υπηρεσίες των Υπουργείων Πολιτισμού και Εμπορικής Ναυτιλίας, με αποτέλεσμα περαιτέρω χρονική καθυστέρηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: