Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2008

ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΧΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ-ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

Συνεχίζεται, τουλάχιστον μέχρι την επόμενη εβδομάδα, η αναστολή χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ, καθώς, οι φαρμακοποιοί θα προχωρήσουν την Τετάρτη σε έκτακτη γενική συνέλευση.
Εκεί αναμένεται να τεθεί το θέμα της εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων του ταμείου στους οποίους χορηγούνται φάρμακα που κοστίζουν πολύ ακριβά.
Σύμφωνα με το μέλος του Δ.Σ. του φαρμακευτικού συλλόγου Κάτια Παπίρη, αν η ΓΣ. αποφασίσει συνέχιση των κινητοποιήσεων, θα ληφθεί σίγουρα απόφαση για την εξυπηρέτηση των ευπαθών ομάδων (καρκινοπαθείς, νεφροπαθείς κλπ) που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τη χορήγηση των φαρμάκων τους.
“Το πρόβλημα είναι του ΟΠΑΔ. Μετά απο 45 μέρες κινητοποιήσεων κανείς δεν ενδιαφέρεται, ούτε για τους ασφαλισμένους, ούτε για τους φαρμακοποιούς”.
Από την άλλη, η κ. Παπίρη υποστήριξε πως σύντομα κινητοποιήσεις θ’αρχίσουν και αλλοι φαρμακευτικοί σύλλογοι όπως της Αθήνας και της Κρήτης αφού το πρόβλημα έχει διογκωθεί.
Να σταματήσει η ταλαιπωρία
Να δοθεί τέλος στην ταλαιπωρία των ασφαλισμένων του δημοσίου, ζήτησαν στο πλαίσιο κοινής συνέντευξη τύπου μέλη του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ και του συλλόγου πολιτικών υπαλλήλων Κέρκυρας.
Οπως ανέφερε ο κ. Ποζίδης εκ μέρους της ΑΔΕΔΥ, η κοροιδία, ο εμπαιγμός και η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων, απο την κυβέρνηση, έχει ξεπεράσει κάθε όριο.
“Μετά τους φαρμακοποιούς και τους γιατρούς και οι υπάλληλοι του Δημοσίου, δανείζουμε κυριολεκτικά το υπουργείο Οικονομικών για να κερδίσει χρόνο και να μπορέσει να ανταπεξέλθει στη διαχείριση που κάνει και στη πολύ δύσκολη κατάσταση που βρίσκεται. Το πρόβλημα είναι τεράστιο. Οικογενειάρχες, συνταξιούχοι , αναγκαζόμαστε να πληρώνουμε τα φάρμακα που προπληρώσαμε και να δημιουργήσουμε καταστάσεις καταρράκωσης του κύρους και της αξιοπρέπειας συμπολιτών μας”.
Το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ προσανατολίζεται στη πραγματοποίηση παράστασης διαμαρτυρίας αύριο στην περιφέρεια και στην ΥΠΑΔ και πορείας διαμαρτυρίας στη Νομαρχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: