Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2008

"ΕΦΥΓΕ" Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΙΛΙΑΡΗΣ


Συντετριμμένη είναι η δημοσιογραφική οικογένεια, από την απώλεια του μάχιμου δημοσιογράφου, Γιώργου Κοίλιαρη, ο οποίος είχε τραυματιστεί κατά την διάρκεια αποστολής στο Αφγανιστάν. Ο Γιώργος Κοίλιαρης κατέληξε αργά χθες στο νοσοκομείο ΚΑΤ, έπειτα από την πολυήμερη μάχη, για να κρατηθεί στη ζωή. Η δημοσιογραφική οικογένεια της ΕΡΤ, η διοίκηση οι τεχνικοί και όλοι οι συνάδελφοι του, εκφράζουν τα ειλικρινή, βαθιά και θερμά συλλυπητήρια, στους οικείους του. Τα συλλυπητήρια εξέφρασε η κυβέρνηση και ο πολιτικός κόσμος.

Ο Γιώργος Κοίλιαρης, τραυματίστηκε στις 8 Οκτωβρίου, στον αυχένα και τη σπονδυλική στήλη, σε τροχαίο στο Αφγανιστάν, κατά τη διάρκεια αποστολής του στην εμπόλεμη ζώνη. Ύστερα από συντονισμένες προσπάθειες των ελληνικών αρχών, επέστρεψε μέσω Άμπου Ντάμπι, με C-130 στην Ελλάδα και νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο ατυχημάτων ΚΑΤ.

Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα, στις αρχές της δεκαετίας του 80 και υπήρξε θιασώτης της δημοσιογραφίας, των αποστολών, σε διακεκαυμένες ζώνες της υφηλίου, καλύπτοντας με κίνδυνο της ζωής του, ρεπορτάζ, ως πολεμικός ανταποκριτής, με πολύ μεγάλη επιτυχία.

Στάθηκε συνεπής και στις αξίες της ζωής και του επαγγέλματος που υπηρετούσε βοηθώντας όπου κι αν βρέθηκε τους αδύναμους και κατατρεγμένους, μέσω προγραμμάτων ανθρωπιστικής βοήθειας και ιατρικών αποστολών.
κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος σε δήλωση του έκανε λόγο για ένα μάχιμο δημοσιογράφος που σε όλη του την επαγγελματική διαδρομή αναζητούσε με αφοσίωση την αλήθεια. "Τον χαρακτήριζε η ευαισθησία, η προσοχή στην λεπτομέρεια και το αυθεντικό ενδιαφέρον για τους ανθρώπους, όπως άλλωστε απέδειξε και με το τελευταίο και μοιραίο ταξίδι του στο Αφγανιστάν Εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήρια μου στους οικείους του.", είπε.

Για το θάνατο του Γιώργου Κοίλιαρη ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ κ. Παπακωνσταντίνου έκανε την ακόλουθη δήλωση: "Ο Γιώργος Κοίλιαρης ήταν μαχητής. Δημοσιογράφος με όλη την σημασία της λέξης, ζούσε το ρεπορτάζ σ΄ ολόκληρο τον κόσμο, για τον άνθρωπο και τις αξίες του. Γι΄ αυτό έδωσε την υπόσχεση του και την τήρησε πηγαίνοντας στην τελευταία του αποστολή. Δεν κόπιασε, δεν δείλιασε. Έχασε τη μάχη, μα όχι και τον πόλεμο. Θα τον θυμόμαστε πάντα. Στους οικείους του εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια" κατέληξε ο εκπροσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ.

Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης, δήλωσε: "Ο Γιώργος Κοίλιαρης συνάντησε το θάνατο μαχόμενος για το ιερό λειτούργημα της ενημέρωσης. Είναι ένα εξαιρετικό, φωτεινό παράδειγμα σ' αυτούς οι οποίοι, για πρόσκαιρα οφέλη θυσιάζουν την πληρότητα αυτού του επαγγέλματος. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του, οι οποίοι έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται υπερήφανοι για το Γιώργο."
ert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: