Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2008

ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ-ΠΡΟΣ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ

Τη συνέχιση της μη χορήγησης φαρμάκων επί πιστώσει στους ασφαλισμένους του δημοσίου θα προτείνει το Δ.Σ. του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κέρκυρας στη αυριανή Γ.Σ. Στο μεταξύ, το θέμα της διακοπής χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους του δημοσίου θα απασχολήσει και το Νομαρχιακό Συμβούλιο στην αυριανή του συνεδρίαση. Εισηγητής του θα είναι ο Νομάρχης Στεφ. Πουλημένος.
Χθες συνεδρίασε και το Δ.Σ του ιατρικού συλλόγου με βασικό θέμα της οφειλές του ΟΠΑΔ προς τους γιατρούς της Κέρκυρας. Οι γιατροί αποφάσισαν να ζητήσουν στην ολομέλεια των προέδρων των ιατρικών συλλόγων της χώρας που θα γίνει το Σάββατο στην Αθήνα, την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων με τον Οργανισμό αλλά και την πλήρη κάλυψη των οφειλών.
Οι φαρμακοποιοί
Σε δηλώσεις της το μέλος του Δ.Σ. του φαρμακευτικού συλλόγου Κέρκυρας Κ. Παπίρη σημείωσε ότι είναι απόλυτα κατανοητές οι δυσκολίες των ασφαλισμένων του δημοσίου, τόνισε ωστόσο ότι οι φαρμακοποιοί έχουν τη συμπαράσταση όλων των σωματείων ασφαλισμένων του δημοσίου.
“Κινητοποιούνται και αυτοί, έχουν κάνει διαβήματα, είναι μαζί μας, δυστυχώς όμως κανείς δεν ενδιαφέρεται. Θα πρέπει και οι αρχές του τόπου να πάρουν θέση για να λυθεί το πρόβλημα”.
Η κ. Παπίρη σημείωσε πως οι φαρμακοποιοί της Κέρκυρας είναι απλήρωτοι εδώ και 6 μήνες και ζητούν να του δοθεί τουλάχιστον ένα ικανοποιητικό ποσό για να καλύψουν τις ανάγκες τους.
Ενημέρωσε ακόμα ότι στις 12 Νοεμβρίου συνεδρίασε το Δ.Σ. του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου και αποφάσισε τη στήριξη και κάλυψη όλων των φαρμακευτικών συλλόγων της χώρας που έχουν προβλήματα με το δημόσιο.
Από 1η Δεκεμβρίου μάλιστα θα ανασταλεί πανελλαδικά η χορήγηση φαρμάκων στους ασφαλισμένους του δημοσίου αλλά και των άλλων ταμείων που δεν πληρώνουν τα φαρμακεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: