Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2008

ΤΡΑΓΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΣΤΟ "ΝΑΥΣΙΘΟΕΙΟ" ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ



Τραγική είναι η εικόνα που παρουσιάζει το Ναυσιθόειο Γυμναστήριο, των Γενικών Λυκείων, λίγες μόνο μέρες μετά την παραλαβή της εργολαβίας εγκατάστασης νέου δαπέδου.
Ο τάπητας έχει υποστεί σημαντικές φθορές,ενώ σπασμένα τζάμια και σκουπίδια παντού, συμπληρώνουν το “πάζλ” μιας θλιβερής πραγματικά κατάστασης.

Θλίψη εξέφρασε ο Δήμαρχος Κερκυραίων Σωτ. Μικάλεφ κατά τη χθεσινή επίσκεψη του στο χώρο, ενώ ο αντιδήμαρχος Γ. Μάμαλος συνέδεσε ευθέως τις καταστροφές, με τις πρόσφατες μαθητικές καταλήψεις.
Τη στιγμή που διαθέτουμε κονδύλια που με δυσκολία βρίσκουμε για τη συντήρηση των ελάχιστων αθλητικών υποδομών, καταγράφονται εικόνες όπως αυτή στο κλειστό γυμναστήριο των Γενικών Λυκείων.
Ο Δήμος δαπάνησε ποσό 20.000 ευρώ για να κατασκευάσει το δάπεδο μπάσκετ και βόλεϊ, αφού ο χώρος ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση, παρά το γεγονός ότι τέσσερα χρόνια πριν είχε προηγηθεί άλλη εργολαβία.
Σήμερα, ελάχιστες ημέρες μετά την παραλαβή της εργολαβίας, βλέπουμε ότι και το δάπεδο έχει ζημιές και τα τζάμια είναι σε απερίγραπτη κατάσταση”
δήλωσε ο κ. Μικάλεφ.
Όπως ακόμη ανέφερε, δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι οι ζημιές έχουν γίνει με αντικείμενα που δεν έχουν σχέση με τον αθλητισμό. Αυτό σημαίνει ότι κάποιοι δεν σέβονται τις προσπάθειες που γίνονται αλλά και ότι υπάρχει ασύδοτη κατάσταση, η οποία πρέπει να σταματήσει σε συνεργασία με τους παράγοντες της πολιτείας και τους καθηγητές των Λυκείων.
Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Γ. Μάμαλος χαρακτήρισε “αποκαρδιωτική” την εικόνα του Ναυσιθόειου.
“Ο Δήμος αποκατάστησε για δεύτερη φορά το δάπεδο αλλά διαπιστώνουμε ότι και πάλι καταστράφηκε”. Θυμίζει χοιροστάσιο. Αυτή η κατάσταση δεν μας τιμά. Αυτός είναι ο πολιτισμός που θέλουμε να δείξουμε στην UNESCO;”
Ανακοίνωσε ότι ο Δήμος θα παρέμβει και πάλι για να αποκαταστήσει τις ζημιές ζητώντας και τη συνδρομή του εργολάβου, ενώ πρόσθεσε και τα εξής:
“Δυστυχώς, δεν μπορεί να λειτουργήσει ο χώρος χωρίς κάποιον υπεύθυνο να διασφαλίζει την ακεραιότητά του. Θεωρώ ότι όλα αυτά είναι υπολείμματα των καταλήψεων”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: