Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2008

ΒΟΣΔΟΥ: ΜΕ ΝΟΜΙΜΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ Η ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ

Στο θέμα της Παράκαμψης Αεροδρομίου επανήλθε σήμερα ο Γ.Γ. της ΠΙΝ Σωτ. Βόσδου. Όπως υπογράμμισε, το έργο θα κατασκευαστεί αρκεί να τηρηθούν όλες εκείνες οι διαδικασίες που προβλέπονται από την νομοθεσία.
Ένα τόσο σημαντικό έργο για την Κέρκυρα θα πρέπει να αντιμετωπίζεται με την ανάλογη σοβαρότητα από όλους. Εμένα δε με απασχολεί από ποια πηγή θα είναι η χρηματοδότησή του. Με απασχολεί να κατασκευαστεί η παράκαμψη του αεροδρομίου με όλες τις νόμιμες διαδικασίες και όσο το δυνατόν πιο σύντομα”.
Κυριότητα γης
Ο κ. Βόσδου, επεσήμανε για μια ακόμα φορά ότι θα πρέπει ο δήμος Κερκυραίων μα έχει στην κυριότητα του το συγκεκριμένο κομμάτι της γης αλλιώς υπό αίρεση το έργο δεν μπορεί να κατασκευαστεί.
“Το συμφωνητικό αυτό, ενώ όφειλε να περάσει από την έγκριση του δημοτικού συμβουλίου μέχρι σήμερα δεν έχει συζητηθεί. Εν πάσει περιπτώσει και αυτό να είχε συμβεί, το συμφωνητικό δεν τηρεί όλες τις διαδικασίες”.
Με αφορμή, τα όσα ακούστηκαν ότι “η ΠΙΝ οφείλει στον δήμο Κερκυραίων χρήματα από το πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ” και προς αποκατάσταση της αλήθειας, ο περιφερειάρχης, διευκρίνισε ότι ενταγμένα στο πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ στο συγκεκριμένο κομμάτι είναι 1.772.000 ευρώ και μέχρι στιγμής, έχουν εκταμιευτεί 1.572.000 ευρώ. Για το υπόλοιπο ποσό, ο Δήμος Κερκυραίων δεν έχει υποβάλει αίτημα ούτε έχει φέρει τα απαραίτητα δικαιολογητικά για να προχωρήσει η εκταμίευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: