Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2008

ΣΕ ΚΛΙΜΑ ΕΝΤΑΣΗΣ Η Γ.Σ. ΤΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ



Στην κατάμεστη αίθουσα του Εργ. Κέντρου πραγματοποιήθηκε σήμερα η Γ.Σ. του Σωματείου Ξενοδοχουπαλλήλων Κέρκυρας. Η συνέλευση ήταν εκλογοαπολογιστική, ενόψει των εκλογών για την ανάδειξη νέας διοίκησης, από 4-11 Δεκεμβρίου.
Η συνέλευση έγινε παρουσία του βουλευτή Μπ. Χαραλάμπους και μέσα σε αρκετά ηλεκτρισμένο κλίμα, κάτι που όπως έδειξε και το τελευταίο διάστημα, αποδεικνύει ότι οι εκλογές θα γίνουν μέσα σε κλίμα πόλωσης.
Στο ξεκίνημα της Γ.Σ. ο πρόεδρος του Σωματείου Στ. Πελάης πραγματοποίησε ένα απολογισμό πεπραγμένων της σημερινής διοίκησης την τελευταία τριετία και ζήτησε και πάλι από τους συναδέλφους του να στηρίξουν την παράταξη του στις επικείμενες εκλογές.
Η Σ. Λίβερη
Στην 3ετία που διανύσαμε, η παράταξή μας ήταν μονίμως αποκλεισμένη από τα έγγραφα του Σωματείου και τα μητρώα.
Μέχρι και αυτήν την στιγμή, έχουμε ζητήσει και εγγράφως τα μητρώα από το απερχόμενο Δ.Σ. και δεν μας έχουν δοθεί.
Θα αναγκαστούμε να προσφύγουμε στην Εισαγγελία για να παραλάβουμε τα μητρώα μελών τα οποία κρατούσε ως επτασφράγιστο μυστικό ο πρόεδρος στα χέρια του και δεν γνωρίζουμε ποια μέλη είναι εγγεγραμμένα, μια έχουν δικαίωμα ψήφου και ποια έχουν διαγραφεί” δήλωσε στα ΜΜΕ η πρόεδρος του Εργ. Κέντρου και επικεφαλής της παράταξης “Ανεξάρτητη Συνδικαλιστική Ενότητα
” Σοφία Λίβερη.
Οπως ακόμη τόνισε, “όλοι οι συνάδελφοί που βίωσαν όλο αυτό το διάστημα δεκάδες προβλήματα όπως απολύσεις, μείωση εργασίας, αλλοδαπούς ανασφάλιστους εργαζόμενους, πρέπει να δώσουν ένα μήνυμα με την ψήφο τους και να αναδείξουν την παράταξή της πρώτη στον Σύνδεσμο Ξενοδοχοϋπαλλήλων”.
Αιχμές κατά Πελάη
Η κ. Λίβερη καταλόγισε στον πρόεδρο του Σωματείου ότι διοικεί με αυταρχισμό, φέρνοντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, οι συγκλήσεις του Δ.Σ. γίνονταν στις 8 το πρωί, μία ώρα στην οποία η παράταξη της λόγω εργασίας δεν μπορούσε να συμμετάσχει.
Ο Μπ. Χαραλάμπους
“Ως ΚΚΕ εκφράζουμε την εργατική τάξη και γι’ αυτό και συμμετέχω στην συγκεκριμένη Γενική Συνέλευση.
Στη Βουλή έχουμε κάνει πάρα πολλές ερωτήσεις για τους ξενοδοχοϋπάλληλους και αναφορές και συμμετείχαμε σε κάθε κινητοποίηση του Συνδέσμου
” τόνισε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΚΚΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: