Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2008

ΚΑΤΕΛΑΒΑΝ ΣΥΜΒΟΛΙΚΑ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ, ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ



Συμβολική κατάληψη των δικαστηρίων πραγματοποίησαν σήμερα δικηγόροι και δικαστικοί υπάλληλοι που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις ζητώντας καλύτερες συνθήκες λειτουργίας στην άσκηση του επαγγέλματος τους.
Οι δικαστικοί υπάλληλοι θα συνεχίσουν την απεργία έως και τις 12 Δεκεμβρίου, ζητώντας κάλυψη των κενών που φτάνουν μέχρι και το 50% των προβλεπόμενων οργανικών θέσεων.
"Είναι υποχρέωση και καθήκον του δικηγορικού σώματος να ενημερώσει την κερκυραϊκή κοινωνία για τα προβλήματα της λειτουργίας των δικαστηρίων, τα προβλήματα λειτουργίας της απονομής δικαιοσύνης και να εκφράσει με τον τρόπο αυτό την έντονη διαμαρτυρία του για την παρατηρούμενη απροθυμία της Πολιτείας και ιδιαίτερα του υπουργείου Δικαιοσύνης να προβεί σε άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος" δήλωσε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Γ. Βραδής.
Ζήτησε παράλληλα από την πολιτεία να επιτελέσει το καθήκον της και προχωρήσει στην άμεση κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων με την αποστολή του απαραίτητου προσωπικού προκειμένου να λειτουργήσουν τα δικαστήρια.
Η πρόεδρος του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Ελενα Ρέγγη από την πλευρά της επανέλαβε ότι οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται ένα χρόνο τώρα, με σκοπό να γίνεο γνωστό το πρόβλημα και την με την ελπίδα η φωνή μας να φτάσει επιτέλους στ' αυτιά των αρμοδίων.
"Δε ζητάμε τίποτα παράλογο. Ζητάμε απλώς να επισπευσθούν οι διαδικασίες των ήδη δρομολογημένων διαγωνισμών, δηλαδή να γίνουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα οι διορισμοί που ήδη έχει αποφασίσει η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης. Ο κυριότερος λόγος που συνεχίζουμε πεισματικά αυτόν τον αγώνα, είναι η πλήρης αδυναμία των ελάχιστων υπαλλήλων που έχουν απομείνει να φέρουν εις πέρας δουλειά που αντιστοιχεί σχεδόν σε 3πλάσιο αριθμό υπαλλήλων. Ο άλλος εξίσου σημαντικός λόγος είναι η άμεση αποπεράτωση του δικαστικού μεγάρου".
Δηλώσεις στήριξης των κινητοποιήσεων δικηγόρων και δικαστικών έκαναν η πρόεδρος του Εργ. Κέντρου Σοφία Λίβερη, το μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Καλούδης, ο πρόεδρος του Ν.Τ. Κέρκυρας της ΑΔΕΔΥ Παν. Ποζίδης, ο Δήμαρχος Εσπερίων Αλ. Αυλωνίτης, ο εκπρόσωπος τύπου της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ Γ. Καρύδης και ο προέδρος του Δ.Σ. Κερκυραίων Π .Παγκράτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: