Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2008

ΣΤΗ ΜΠΑΓΚΟΝΓΚ Ο ΣΩΤ. ΒΟΣΔΟΥ


Στα πλαίσια των εορτασμών για την 50η επέτειο από την θέσπιση Διπλωματικών Σχέσεων Ελλάδας-Ταϋλάνδης, τα 320 χρόνια από την θανάτωση του Κωνσταντίνου Γεράκη και τα εγκαίνια του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο RAMKHAMHAENG παρευρίσκεται στην Μπαγκόνγκ από πλευράς Ελλάδας, ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Ιόνιων Νησιών κ. Σωτήρης Βόσδου.

Χθες, πραγματοποιήθηκε διάλεξη στο Υπουργείο Εξωτερικών της Ταϋλάνδης με θέμα τις Ελληνο-Ταϋλανδικές σχέσεις ενώ έγινε και σεμινάριο αναφορικά με τον Κωνσταντίνο Γεράκη. Στις εκδηλώσεις συμμετείχε ο Υπουργός Πολιτισμού της Ταϋλάνδης καθώς και ο Γενικός Διευθυντής του ΥΠΕΞ Ταϋλάνδης. Τις εκδηλώσεις παρακολούθησαν οι Πρέσβεις της Κορέας, της Ισπανίας, της Ρουμανίας, της Βουλγαρίας, της Σουηδίας, του Ισραήλ, της Τουρκίας και της Αιγύπτου.

Σήμερα, στο Πανεπιστήμιο της Ταϋλάνδης πραγματοποιήθηκε ημερίδα για τον Κωνσταντίνο Γεράκη (1647-1688) ο οποίος έφθασε στα ανώτερα αξιώματα του Σιάμ –σημερινής Ταϋλάνδης-.

Στις εκδηλώσεις συμμετέχει και το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου με τους καθηγητές κ. Βασιλειάδη, Πουλημένου και Κιγκόντη. Με τον τρόπο αυτό το Ι.Π συνδράμει στην προσπάθεια για την αναβάθμιση και καθιέρωση των Διεθνών Σχέσεων μεταξύ Ελλάδας-Ταϋλάνδης με απτό παράδειγμα την ακαδημαϊκή συνεργασία του Ιονίου Πανεπιστημίου με το Πανεπιστήμιο της Ταϋλάνδης. Οι προσπάθειες αυτές ευοδώθηκαν μετά από προσωπική εργασία και επαφές του καθηγητή του Ιονίου Πανεπιστημίου κ. Λάμπη Βασιλειάδη.

Το Σάββατο θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών από τον Πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου κ. Δημήτρη Τσουγκαράκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: