Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2008

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ Ο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΛΕIΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ-Η ΧΡ. ΤΟΜΠΡΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΕΔΚ

Ομόφωνα εγκρίθηκε , από το Δημοτικό Συμβούλιο Κερκυραίων ο κανονισμός αστικής λειτουργίας της πόλης της Κέρκυρας. Σύμφωνα με τον εισηγητή του θέματος, Βαγγέλη Φίλιππα, ο κανονισμός προβλέπει σειρά δράσεων, παρεμβάσεων και υποχρεώσεων των πολιτών μέσα στο ιστορικό κέντρο, που εκτείνονται από τις δυνατότητες χρήσης των κοινόχρηστων χώρων μέχρι την επιδιόρθωση των προσόψεων των κτιρίων και την αντικατάσταση των κλιματιστικών με άλλα που δε θα αλλοιώνουν την οπτική της παλιάς πόλης.

Δράσεις που δεν έχουν κόστος και εξορθολογούν τη λειτουργία και τη χρήση του ιστορικού κέντρου θα εφαρμοστούν από την επόμενη κιόλας θερινή περίοδο, δεδομένου ότι, όπως επεσήμανε και ο δήμαρχος, Σ. Μικάλεφ, αναμένεται το καλοκαίρι του 2009 ο σχετικό έλεγχος από επιτροπή της UNESCO που θα αφορά στην συνέπεια από μέρους μας, των όσων επιβάλλονται και πρέπει να εφαρμόζονται στην πόλη, μετά την ένταξή μας σ’ αυτήν, ως παγκόσμιο μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς.

Για τις υπόλοιπες δράσεις, που προϋποθέτουν σοβαρό κόστος υλοποίησης, θα υπάρξει περίοδος προσαρμογής, τόνισε ο κ. Φίλιππας, με παράλληλη προσπάθεια της δημοτικής αρχής να εξεύρει χρηματοδοτικά προγράμματα για την ενίσχυση των ιδιωτών, που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να εναρμονίσουν τις κατοικίες τους με τον κανονισμό.

ΤΟΜΠΡΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ

Στην ίδια συνεδρίαση ορίστηκε πρόεδρος της Αναπτυξιακής Επιχείρησης του Δήμου η Χρυσούλα Τόμπρου στη θέση του Νίκου Χονδρογιάννη που υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση αυτή.

Επαγγελματικές υποχρεώσεις που δεν του αφήνουν τον απαιτούμενο ο χρόνο να συνεχίσει να διεκπεραιώνει τις υποχρεώσεις του προέδρου της διοίκησης της Αναπτυξιακής Επιχείρησης του δήμου, επικαλέστηκε, κατ’ αρχήν, ο Ν. Χονδρογιάννης, τεκμηριώνοντας την απόφασή του να παραιτηθεί από την συγκεκριμένη θέση.
Παράλληλα, σε ένα ακόμη στοιχείο που στέκεται στο έγγραφο της παραίτησής του αφορά στα οφειλόμενα από το δήμο ασφαλιστικών εισφορών στο ΙΚΑ, των εργαζομένων στις προγραμματικές, για την περίοδο Ιουνίου - Σεπτεμβρίου του 2008.

Το έγγραφο που υπέβαλε στο δήμαρχο


“Πιστεύω ότι και από τις δυο θέσεις ευθύνης που λειτούργησα στην επιχείρηση, κατάφερα να βελτιώσω αφενός την εικόνα της επιχείρησης όσον αφορά στον ορθολογισμό των δαπανών και της διαχείρισης του προσωπικού και αφετέρου, η ΑΝΕΔΚ να είναι έτοιμη από όλες τις απόψεις να ολοκληρώσει τη διαδικασία της λύσης και της μετατροπής που επιβάλλει ο Δημοτικός και Κοινοτικός Κώδικας. Στο πλαίσιο των νέων δεδομένων του Δ.Κ.Κ. μετά τις σχετικές αποφάσεις του δ.σ. κατατέθηκαν από τον υπογράφοντα στο Εθνικό Τυπογραφείο ώστε να δημοσιευθούν σε ΦΕΚ. Όσον αφορά στην υπάρχουσα επιχείρηση, η λύση της οποίας πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2008, έχουν αναλάβει Ορκωτοί λογιστές κ. Γκιπάλης και κ. Αποστόλου, την διαδικασία της λύσης και καθίσταται σαφές ότι το προσωπικό που υποστηρίζει τις διοικητικές και οικονομικές υπηρεσίες της ΑΝΕΔΚ πρέπει να παραμείνει στη θέση του για να δίνει τις απαραίτητες πληροφορίες και στοιχεία στους ορκωτούς λογιστές. Συνεπώς, κατά την άποψή μου, δεν πρέπει να γίνει καμία απόσπαση από το υπάρχον προσωπικό σε υπηρεσίες του δήμου μας μέχρι τη λύση της ΑΝΕΔΚ διότι δεν θα είναι εφικτή η ολοκλήρωση του έργου που έχουν αναλάβει οι Ορκωτοί. Επιπλέον, η σύσταση των νέων επιχειρήσεων έχει σαν σκοπό την όσο το δυνατόν καλύτερη λειτουργία των σκοπών που προβλέπονται στο καταστατικό τους και αυτό θα μπορέσει να πραγματοποιήσει εάν απορροφηθεί σημαντικό μέρος του προσωπικού μας στις νέες επιχειρήσεις. Η άποψή μου αυτή προκύπτει κατόπιν της εμπειρίας μου από την θέση του προέδρου του δ.σ. της συνεχούς συνεργασίας μου με τα στελέχη της ΑΝΕΔΚ και της διεκπεραίωσης της εργασίας που ανατίθετο στους εργαζομένους. Κατά συνέπεια, το γεγονός ότι οι νέες επιχειρήσεις, ο ρόλος και η λειτουργία των οποίων θα πρέπει να συμβάλλει στην ανάδειξη του δήμου μας, υποστηρίζω, ιδιαίτερα την άποψή μου ότι δεν μπορούν να λειτουργήσουν μόνο με νέο προσωπικό αλλά είναι απαραίτητο να υποστηριχθούν από το έμπειρο και καταρτισμένο προσωπικό που εργάζεται στην ΑΝΕΔΚ.

Κλείνοντας, βρίσκομαι στη δυσάρεστη θέση να σας ενημερώσω ότι επαγγελματικοί λόγοι δεν μου επιτρέπουν να συνεχίσω την ενασχόλησή μου με την ΑΝΕΔΚ για το διάστημα μέχρι τη λύση της. Δηλώνω όμως ότι παραμένω στρατιώτης της παράταξης και θα συμβάλλω με όλες τις δυνάμεις μου για την υλοποίηση του προγράμματος της παράταξής μας και των δεσμεύσεών μας απέναντι στους δημότες μας”.

Κατ’ αρχήν απόφαση για ακτοπλοϊκή σύνδεση της Κέρκυρας με την Σαγιάδα


Κατά πλειοψηφία ενέκρινε το σώμα την πρόταση, από πλευράς του αντιδημάρχου Σαγιάδας Λ. Φερεντίνου, ακτοπλοϊκής σύνδεσης του νομού με το δήμο Σαγιάδας, καθώς τους δισταγμούς τους για την βιωσιμότητα της γραμμής ανέφεραν σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, όπως ο Χ. Μάστορας, ο Μ. Γαβαλάς και ο Χρ. Κότσης.
Την σχετική απόφαση το δημοτικό συμβούλιο της Σαγιάδας την έλαβε στις 19 Φλεβάρη του 2008 και την απέστειλε στο δήμο Κερκυραίων. Βάσει της απόφασης, ζητούσε από το δήμο να συνεργαστούν οι δυο δήμοι για την εξεύρεση ρεαλιστικής και βιώσιμης λύσης προκειμένου να νηολογηθεί φέρυ μποτ ανοικτού τύπου (αμφίδρομο) για την ακτοπλοϊκή αυτή σύνδεση.

Βάσει της σχετικής εισήγησης του αντιδημάρχου Π. Μεταλληνού, κλειστού τύπου φέρυ μποτ δεν μπορεί να εξυπηρετήσει το συγκεκριμένο δρομολόγιο καθώς προκύπτουν προβλήματα ελλιμενισμού δεδομένου ότι οι λιμενικές εγκαταστάσεις στη Σαγιάδα δεν μπορούν να “δεχτούν” ένα τέτοιου τύπου πλοίο.
Παράλληλα, ο κ. Μεταλληνός ανέφερε “πριν φέρουμε το θέμα στο δ.σ. κρίναμε σκόπιμο να στείλουμε έγγραφο στο επιμελητήριο Κέρκυρας και να ζητήσουμε από την διοικητική επιτροπή να γνωμοδοτήσει επί του θέματος.
Η απόφαση της διοικητικής επιτροπής είναι ομόφωνα θετική”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: