Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2008

ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΟ ΧΥΤΑ ΜΕΣΗΣ-ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΛΕΥΚΙΜΜΗ

Λουκέτο έβαλαν από το βράδυ της Κυριακής, στο ΧΥΤΑ Τεμπλονίου μέλη του Εξωραϊστικού και Πολιτιστικού Συλλόγου της περιοχής. Οι κάτοικοι του Τεμπλονίου δηλώνουν ότι θα κρατήσουν κλειστό το ΧΥΤΑ έως την Τετάρτη, ενώ την Πέμπτη αναμένεται να συζητηθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Κερκυραίων.
Σε δηλώσεις της , η γραμματέας του συλλόγου Τεμπλονίου Μάγδα Παπανικολοπούλου, επανέλαβε το αίτημα για εξαίρεση του Τεμπλονίου από τη χωροθέτηση οχλουσών χρήσεων, υποστηρίζοντας ότι τα σκουπίδια που εναποτίθενται στο ΧΥΤΑ Μέσης, δε θάβονται πλέον με αποτέλεσμα να η κατάσταση να είναι αφόρητη και επικίνδυνη για την υγεία των κατοίκων.
«Η κατάσταση είναι απαράδεκτη. Καταγγέλουμε τη συμπεριφορά του Συνδέσμου Καθαριότητας προς το Δήμο Κερκυραίων. Να πάρει θέση ο Δήμος».
Ανέφερε ακόμα ότι δεν έχουν ξεκινήσει τα έργα στο ΧΥΤΑ, τα οποία χαρακτήρισε «βιτρίνας».
Ζήτησε τέλος την κατασκευή και λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού.



Εκλεισαν το δρόμο στο ΧΥΤΑ νότου


Το δρόμο που οδηγεί στο ΧΥΤΑ Λευκίμμης στη νότια Κέρκυρα απέκλεισαν συμβολικά και οι κάτοικοι της περιοχής διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση του Δημάρχου Λευκιμμαίων να κλείσει τη χωματερή.
Το μέλος της συντονιστικής επιτροπής Γιάννης Βλάχος δήλωσε στο κρατικό ραδιόφωνο ότι ο δήμαρχος έκλεισε την χωματερή πριν από 5 μέρες χωρίς καμιά προειδοποίηση και χωρίς καμιά αιτιολογία. Αντιδρώντας στην απόφαση αυτοί κάτοικοι της περιοχής μάζεψαν τα σκουπίδια με δικά τους μέσα και τα έριξαν στον αύλειο χώρο του Δημαρχείου. Ένας από τους κατοίκους συνελήφθη το πρωί στην πόλη της Κέρκυρας και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα.

Απάντηση Γατσούλη

Τη χωματερή έκλεισε κάτοικος της περιοχής, η κτηνοτροφική μονάδα του οποίου βρίσκεται δίπλα στο χώρο και επιβαρύνεται από τη λειτουργία της απαντάει ο δήμαρχος Λευκιμμαίων Σπύρος Γατσούλης ο οποίος επισημαίνει ότι η δημοτική αρχή σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απαράδεκτη ενέργεια της συντονιστικής να πετάξει τα απορρίμματα έξω από το δημαρχείο, αποφάσισε να μη λειτουργήσουν (χθες και σήμερα) οι υπηρεσίες του Δήμου και να μη πραγματοποιηθεί -η προγραμματισμένη για χθες- συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: