Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2008

Η παρουσία της Κέρκυρας στην Τουριστική έκθεση Philoxenia

Ένταση στη διαφήμιση και συνεχείς επαφές με τους μεγάλους tour – opereators της Μεγάλης Βρετανίας και της Γερμανίας είναι ορισμένα από τα μέτρα του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης με τα οποία θα επιχειρηθεί η διατήρηση των επιδόσεων της Ελλάδας στα εφετινά επίπεδα και την επόμενη περίοδο παρά τη διεθνή οικονομική κρίση.
Ο Υπουργός Άρης Σπηλιωτόπουλος, μιλώντας στην τουριστική έκθεση Philoxenia, που ολοκληρώθηκε προχθες, υποστήριξε ότι το 2008 ήταν μια καλή χρονιά για τη χώρα μας, σε αντίθεση με τους βασικούς ανταγωνιστές μας που αντιμετώπισαν μείωση των αφίξεων.


Από την πλευρά της, η βουλευτής Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ, Άντζελα Γκερέκου, τομεάρχης τουρισμού του κόμματος, υποστήριξε - μιλώντας στο πλαίσιο της έκθεσης - ότι η προβολή και η διαφήμιση δεν αποτελούν πανάκεια για τον τουρισμό και ζήτησε μεταξύ άλλων επένδυση στην εκπαίδευση των εργαζομένων και των επαγγελματιών του χώρου.

Στην έκθεση συμμετείχε και η Κέρκυρα στο περίπτερο των Ιονίων Νήσων. Παρόντες στην έκθεση ήταν ο περιφερειάρχης Σωτήρης Βόσδου, ο αντινομάρχης τουρισμού Χρήστος Σκούρτης, ο αντιπρόεδρος του νομαρχιακού συμβουλίου Σπύρος Λυκούρης, ο εκπρόσωπος της ΤΕΔΚ και δήμαρχος Αχιλλείων Ερωτόκριτος Καρύδης και τουριστικοί παράγοντες του νομού.

Ο Υπουργός Τουρισμού στο πλαίσιο δηλώσεων του για την 24η PHILOXENIA αναφέρθηκε και στην Κέρκυρα, αντιπαραβάλλοντας τη μείωση από τη βρετανική αγορά που καταγράφηκε φέτος στο αεροδρόμιο, με τη μεγάλη αύξηση στις αφίξεις κρουαζιεροπλοίων που θα συνεχιστεί και το 2009.
Υποστήριξε δε πως η αύξηση οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στα έργα υποδομής που εκτελούνται στο λιμάνι.

ert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: