Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009

Στο συνέδριο η επόμενη...μάχη για την αρχηγία της Ν.Δ.

Σαρανταεπτά (47) άτομα θα συμμετάσχουν ως σύνεδροι από την Κέρκυρα στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, που θα γίνει το αυτό το Σαββατοκύριακο, 7 και 8 Νοεμβρίου, στην Αθήνα.
Η Νομαρχιακή Επιτροπή, δεν ανακοίνωσε τα ονόματα των 47 συνέδρων, καθώς - σύμφωνα με τον πρόεδρό της Κώστα Σπίνουλα, έχουν υποβληθεί ορισμένες ενστάσεις που παραμένουν σε εκκρεμότητα.
Ο πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ, Σπύρος Μανωλάτος, μιλώντας στην ΕΡΑ δήλωσε ότι το τελικό αποτέλεσμα στην εκλογή προέδρου της Ν.Δ. θα κρίνει η διαχρονική παρουσία των υποψηφίων στην παράταξη και την κοινωνία.
Εντείνεται
η αντιπαράθεση

Στο μεταξύ, εντείνεται η αντιπαράθεση μεταξύ των διεκδικητών για την ηγεσία στη Νέα Δημοκρατία, λίγα 24ωρα πριν από τη διεξαγωγή του συνεδρίου και τρεις εβδομάδες πριν από τις κάλπες της 29ης Νοεμβρίου.
Οι δύο βασικοί διεκδικητές, Ντ. Μπακογιάννη και Α. Σαμαράς, με ανοιχτές ομιλίες επιχειρούν να παρουσιάσουν τις θέσεις τους, ενώ την ίδια στιγμή ο Π. Ψωμιάδης καταγγέλλει ότι δέχεται πιέσεις για να αποχωρήσει.
Τους λόγους για τους οποίους τάχθηκε υπέρ της Ντόρας Μπακογιάννη στις εκλογές για την ανάδειξη νέου αρχηγού στη ΝΔ, εξήγησε ο Δήμαρχος Αθηναίων, Νικήτας Κακλαμάνης, σε παρέμβασή του στο Mega.
Ο κ. Κακλαμάνης εξήγησε ότι ήταν δυο τα κριτήρια που τον οδήγησαν στην απόφασή του λέγοντας ότι, "πρώτον, πείστηκα ότι η κ. Μπακογιάννη έχει γυρίσει σελίδα.
“Δεν εξετάζει το παρελθόν, αλλά ενδιαφέρεται για το παρόν και το αύριο της παράταξης. Δεύτερον, γιατί οι απόψεις που έχει εκφράσει για το κράτος με βρίσκουν απολύτως σύμφωνο. Έχουμε τις ίδιες απόψεις για την αποκέντρωση του κράτους, για ένα αποτελεσματικό και παραγωγικό κράτος".
Ο Αντ. Σαμαράς, σε ομιλία του στο γήπεδο του Μπάντμιγκτον, άφησε σαφή αιχμή προς τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη για την ονομασία των Σκοπίων: "Η ιστορία δεν παραγράφεται αλλά και δεν λησμονιέται ούτε σε 10 ούτε σε 110 χρόνια" δήλωσε.
Δήλωση Ψωμιάδη
Δημόσια έκκληση να χαμηλώσουν οι τόνοι των εσωκομματικών αντιπαραθέσεων στη ΝΔ απηύθυνε ο Π. Ψωμιάδης, επισημαίνοντας ότι το "κλίμα εμφυλίου δεν θα ωφελήσει την παράταξη και δε νομίζω ότι εκφράζει κάποιον από τους υποψηφίους".
Σε ό,τι αφορά τη δική του υποψηφιότητα ο κ. Ψωμιάδης τόνισε ότι δεν αποσύρεται και σημείωσε: "Δέχομαι πιέσεις αλλά θα φτάσω μέχρι το νήμα. Είναι δέσμευση προς τον απλό νεοδημοκράτη τον οποίο δεν πρόκειται να προδώσω ποτέ".
Στην τροχιά του
Έκτακτου Συνεδρίου

Το συνέδριο θα αρχίσει το Σάββατο στις 11 το πρωί με ομιλίες των Δημήτρη Σιούφα, Λευτέρη Ζαγορίτη, Κώστα Καραμανλή, των υποψηφίων για την ηγεσία και ακολούθως των στελεχών που θα θελήσουν να πάρουν τον λόγο.
Στις 29 Νοεμβρίου θα στηθούν οι κάλπες για την εκλογή του επόμενου προέδρου της ΝΔ, όπως αποφάσισε η οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου ύστερα από συνεννόηση με τον Κώστα Καραμανλή και με τους υποψήφιους για την ηγεσία. Εφόσον χρειαστεί επαναληπτική εκλογή, αυτή θα γίνει στις 5 Δεκεμβρίου.
Εντός των προσεχών ημερών θα ανακοινωθεί και η εταιρία η οποία θα αναλάβει τη μηχανοργάνωση και την ηλεκτρονική υποστήριξη της εκλογικής διαδικασίας.
Δικαίωμα ψήφου θα έχουν τα μέλη και όσοι εγγραφούν ως μέλη την ημέρα της ψηφοφορίας και θα περνούν, έτσι, στην ηλεκτρονική βάση δεδομένων του κόμματος.
στοιχεία ρεπορτάζ από nooz.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: