Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2009

Ο Γ. Πουσσαίος νέος γενικός γραμματέας Τουριστικής Ανάπτυξης


Νέος γενικός γραμματέας Τουριστικής Ανάπτυξης στο Υπουργείο Πολιτισμού & Τουρισμού ανέλαβε ο δήμαρχος Ιητών Νομού Κυκλάδων, Γιώργος Πουσσαίος.
Ο κ. Πουσσαίος είχε συνάντηση χθες από κοινού με τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλο Γερουλάνο και την υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κα Aντζελα Γκερέκου. Συγκεκριμένα, κατά την επίσκεψή του στα κτίρια όπου στεγάζονται οι Γενικές Γραμματείες, είχε μια πρώτη ενημερωτική συζήτηση για το στίγμα και την πολιτική που θα ακολουθηθεί.
Ο κ. Πουσσαίος γεννήθηκε το 1955 στην Αθήνα. Παντρεμένος με τη Γαλλίδα Claudine Sombret, παρακολούθησε σπουδές στο Πανεπιστήμιο Lille ΙΙΙ της Γαλλίας και εργάστηκε από το 1973 έως το 1987 ως στέλεχος ναυτιλιακών εταιρειών. Το 1987 εγκαταστάθηκε στην Ίο, και στις δημοτικές και κοινοτικές εκλογές του 1991 εξελέγη Πρόεδρος της τότε Κοινότητας Ίου Νομού Κυκλάδων. Το 1994 αναδεικνύει την Κοινότητα Ίου σε Δήμο Ιητών και στις δημοτικές εκλογές των ετών 1994, 1998, 2002, 2006 εκλέγεται συνεχώς Δήμαρχος Ιητών.
Σήμερα διανύει τη 5η συνεχή θητεία του, έχοντας αναπτύξει έργο ως προς τις υποδομές του νησιού, την υγεία, τον πολιτισμό, την τουριστική αναβάθμιση και ανάδειξη της Ίου, την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς και του φυσικού πλούτου. Είναι παράλληλα μελισσοκόμος – βιοκαλλιεργητής. Μιλάει Αγγλικά και Γαλλικά.
Aπό traveldailynews.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: