Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2009

Κάλπες σε όλους τους Δήμους της Κέρκυρας για την εκλογή του νέου αρχηγού της Ν.Δ.

Στην τελική ευθεία για τις εκλογές ανάδειξης νέου αρχηγού μπαίνει και η οργάνωση Κέρκυρας της Ν.Δ. Οι κάλπες όπως σε όλη τη χώρα, έτσι και στην Κέρκυρα θα στηθούν στους Δήμους στις 29 Νοεμβρίου.
Στις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν αναφέρθηκε σήμερα ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Κ. Σπίνουλας.
Συγκεκριμένα στην Κέρκυρα οι εκλογές θα διεξαχθούν σε καθορισμένα σημεία όπου θα υποδειχθούν από τους Δήμους και στην συνέχεια θα ανακοινωθούν και στον κόσμο.
Για την πόλη της Κέρκυρας, οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου.
Θα ξεκινήσουν στις 7 το πρωί και οι κάλπες θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα.
Σύμφωνα με τη διαδικασία, θα προσέρχεται ο ψηφοφόρος με την ταυτότητά του στην αίθουσα του εκλογικού κέντρου, θα συμπληρώνει την αίτηση ότι επιθυμεί να γίνει μέλος και συμφωνεί με τις ιδέες της ΝΔ, θα πηγαίνει στην εφορευτική επιτροπή, θα πληρώνει 2 ευρώ για να είναι ταμειακός εντάξει και στην συνέχεια θα μπορεί ψηφίσει.
Δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, όπως δηλαδή ψηφίζουμε στις βουλευτικές εκλογές.
Οπως ανέφερε ο κ. Σπίνουλιας θα υπάρχει on line με το Υπουργείο Εσωτερικών, ηλεκτρονικός έλεγχος αν κάποιος είναι εγγεγραμμένος στους καταλόγους και στην συνέχεια θα μπορεί να ψηφίσει. Και αυτό προκειμένου να μην ψηφίσουν παιδιά κάτω των 18 χρόνων αλλά και αλλοδαποί οι οποίοι δεν έχουν δικαίωμα ψήφου.
Ερωτηθείς για το έκτακτο συνέδριο της Ν.Δ. ανέφερε ότι από τους 47 συνέδρους της Κέρκυρας, παρέστησαν οι 40. Εκτίμησε ότι το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα χωρίς να σημειωθεί το παραμικρό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: