Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2009

Καταλήψεων...συνέχεια σε σχολεία του Νομού

Συνεχίζονται οι καταλήψεις σε Λύκεια του νομού που διαμαρτύρονται για τις ελλείψεις εκπαιδευτικών και για τα προβλήματα στις υποδομές.
Σύμφωνα με τον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης Χρ. Ανθη έως μέχρι στιγγμής τ υπό κατάληψη βρισκονται το 3ο και 4ο Λύκειο Κέρκυρας, τα δύο ΕΠΑΛ στα οποία γίνεται μια προσπάθεια με τη διεύθυνση προκειμένου να λυθεί εκεί το πρόβλημα, με την έλλειψη καθηγητών ορισμένων ειδικοτήτων καθώς και στους Αργυράδες.
Ο κ. Ανθης επανέλαβε την απο καιρό διατυπωμένη θέση του ότι με τις καταλήψεις, οι μαθητές δεν πετυχαίνουν τίποτα οι μαθητές, αν και τα αιτήματά και οι αγώνες τους είναι σεβαστοί.
“Οι καταλήψεις όμως απαξιώνουν την ίδια την εκπαίδευση και τον χαρακτήρα της, θέτουν σε κίνδυνοι πάρα πολλά πράγματα και δημιουργούν πολλά προβλήματα στους ίδιους τους μαθητές”.
Τα αιτήματα των μαθητών είναι δύο κατηγοριών.
Ένα αίτημα που αφορά το κτιριακό πρόβλημα και τις κτιριακές υποδομές όπου τόσο παλαιότερα όσο και σήμερα δέχονται παρεμβάσεις, όμως όχι αυτές που απαιτούνται.
Για να λυθεί το πρόβλημα απαιτούνται νέα σχολικά συγκροτήματα. Και αυτό είναι ένα μεγάλο θέμα, όπως ανέφερε ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: