Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2009

WTM: Συνάντηση Νομάρχη με τον πρόεδρο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Tour Operators Martin Blackenbury


Αισιόδοξες είναι οι εκτιμήσεις του προέδρου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Tour Operators κ. Martin Blackenbury με τον οποίο συναντήθηκε χθες ο Νομάρχης Στέφανος Πουλημένος στο περίπτερο της HATTA στην W.T.M. παρουσία του Αντινομάρχη Χρήστου Σκούρτη και του Γενικού Εφόρου στην Ελλάδα Βασίλη Κοντού.

Ο κ. Blackenbury είπε στο Νομάρχη ότι η Κέρκυρα διατηρεί στοιχεία από την καλή της φήμη στην Βρετανική Τουριστική αγορά και η φήμη αυτή ενισχύεται από την παρουσία κάθε χρόνο στο νησί μας πολλών διακεκριμένων και επώνυμων βρετανών.

Επίσης, η εικόνα της Κέρκυρας βελτιώνεται και από το γεγονός της κατασκευής ή αναβάθμισης ξενοδοχειακών μονάδων και βιλών πολυτελείας.

Βεβαίως, η Κέρκυρα, είπε ο κ. Blackenbury πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στον ποιοτικό και μαζικό τουρισμό, γιατί είναι εντελώς διαφορετικές οι απαιτήσεις του ενός από το άλλο.

Ο Νομάρχης, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Tour Operators για τα καλά λόγια που είπε για την Κέρκυρα, και σημείωσε πως η μετάβαση από το ένα μοντέλο στο άλλο, δεν είναι εύκολη υπόθεση καθώς , ένα μεγάλο μέρος της τουριστικής υποδομής του νησιού, έχει κατασκευαστεί για τις απαιτήσεις του μαζικού τουρισμού.

Σημείωσε ωστόσο, ότι ταυτόχρονα έχουν δημιουργηθεί οι προϋποθέσεις και για τον ποιοτικό τουρισμό, τόσο με τις σημαντικές ιδιωτικές επενδύσεις, όσο και με τη βελτίωση των δημοσίων υποδομών.

Ο κ. Blackenbury δήλωσε φίλος της Κέρκυρας, επισκέπτεται το νησί μας συχνά και εξέφρασε την ελπίδα να βρεθεί σύντομα κοντά μας.

Χθες επίσης, έγινε με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση του “Ιonian Inspires”, την οποία διοργάνωσε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων σε συνεργασία με τη Νομαρχία και την Ομοσπονδία Κρίκετ που έχει έδρα την Κέρκυρα.

Στην εκδήλωση παρευρέθη η Υπουργός Τουρισμού - Πολιτισμού Άντζελα Γκερέκου, ο Αντινομάρχης κ. Σκούρτης, ο Δήμαρχος Θιναλίων κ. Βάρελης, ο πρώην Δήμαρχος Κερκυραίων κ. Τρεπεκλής καθώς και εκπρόσωποι των άλλων Νομών της Περιφέρειας.

Σημαντικό ρόλο για την επιτυχία αυτής της εκδήλωσης διαδραμάτισε η κ. Άνναμπελ Λούβρου, συνεργάτης της Ομοσπονδίας και της Νομαρχίας της Κέρκυρας στη Μεγάλη Βρετανία.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο φημισμένο γήπεδο Lord του Λονδίνου, που θεωρείται ο “ναός” του κρίκετ, με τη συμμετοχή από πλευράς Βρετανών πολλών σημαντικών προσωπικοτήτων του αθλήματος, οι οποίοι με μεγάλη χαρά θα διοργανώσουν στο προσεχές μέλλον αγώνες κρίκετ στην Κέρκυρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: