Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2009

Δυναμικά η Κέρκυρα στην WTM του Λονδίνου


Με την πλέον διακριτή, καλαίσθητη, λειτουργική και δυναμική παρουσία των τελευταίων χρόνων συμμετέχει η Κέρκυρα στην Διεθνή Τουριστική Έκθεση του Λονδίνου (WTM) που άνοιξε τις πύλες τη Δευτέρα το πρωί.
Το αυτόνομο περίπτερο της Κέρκυρας που οργανώθηκε από τη Νομαρχία και τον Κερκυραϊκό Οργανισμό Τουρισμού επισκέφθηκε αμέσως μετά τα εγκαίνια του περιπτέρου του ΕΟΤ, η υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Άντζελα Γκερέκου.
Εκεί την υποδέχτηκαν ο Νομάρχης Στέφανος Πουλημένος, ο Αντινομάρχης Τουρισμού Χρήστος Σκούρτης, ο Αντιπρόεδρος του ΚεΟΤ, δήμαρχος Θιναλίων Σπ. Βάρελης και ο εκπρόσωπος της ΤΕΔΚ Γιάννης Τρεπεκλής, παρουσία και εκπροσώπων των τουριστικών επιχειρήσεων της Κέρκυρας.
Η κ. Γκερέκου συνεχάρη το Νομάρχη για το περίπτερο της Κέρκυρας και τόνισε την ανάγκη προβολής και ανάδειξης της ιδιαίτερης ταυτότητας του τόπου.
Ο Νομάρχης από την πλευρά του σημείωσε ότι αυτήν ακριβώς την ανάγκη εξυπηρετεί η μορφή και η οργάνωση του περιπτέρου, αλλά απαιτείται να συνδυαστεί με την βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών που προσφέρουμε στο νησί μας.
Στην WTM άλλωστε είναι περισσότερο από οπουδήποτε αλλού ισχυρή η αίσθηση του σκληρού διεθνούς ανταγωνισμού, από χιλιάδες τουριστικούς ανά τον κόσμο προορισμούς.
Οι τουριστικοί επιχειρηματίες
Στο πλαίσιο αυτό, οι τουριστικοί επιχειρηματίες της Κέρκυρας αξιοποίησαν την παρουσία τους στην διεθνή Τουριστική Έκθεση του Λονδίνου για επαφές και συνεργασίες με εκπροσώπους μεγάλων, μεσαίων και μικρών ταξιδιωτικών οργανισμών, ενώ στο πρόγραμμα των εκπροσώπων της Νομαρχίας είναι επίσης τέτοιες επαφές, όπως και συναντήσεις με εκπροσώπους αεροπορικών εταιρειών για βελτίωση των όρων ταξιδιών προς το νησί μας.
Ανάμεσα στους Κερκυραίους επιχειρηματίες που πέρασαν από το περίπτερο της Κέρκυρας ήταν και οι Γιώργος Δούκας, Πρόεδρος της ΠΟΕΤ, Δημ. Χαρίτος, Πρόεδρος AOCTA, Bασ. Κοντός, Γεν. Εφορος HATTA, ο Ξενοδόχος και Τουρ. Πράκτορας Δημ. Διαβάτης, ο ξενοδόχος Βλάντης Ρίζος, οι τουριστικοί Πράκτορες
Δημ. Πανιπέρης, Κ. Βλασερός, Διον. Γιαννιώτης, Β. Καλούδης, Μ. Καλούδη, Α. Απέργη, Α. Κάντας, Δ. Κραχτόπουλος, Γ. Μάνεσης, Θ. Αρβανιτάκης, Γ. Σαμοϊλης, ο τουρ. Επιχειρηματίας Ν. Λούβρος και ο Τμηματάρχης του ΕΟΤ Κ. Λούμπος.

• Αξιοποίηση του Κρίκετ

Η Νομαρχία της Κέρκυρας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ιόνιων Νησιών, τον ΕΟΤ και το Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρίκετ οργανώνει επίσημη εκδήλωση αύριο στο «ναό» του αθλήματος, στο γήπεδο Lords.
H εκδήλωση αποσκοπεί στην αξιοποίηση του δημοφιλούς στην Βρετανία αθλήματος για την προσέλκυση της ειδικής μορφής αθλητικού τουρισμού στο νησί μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: