Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009

Προσφυγή της αντιπολίτευσης του δήμου Φαιάκων κατά των κεραιών Internet

Προσφυγή προς τα αρμόδια υπουργεία, την γενική γραμματεία της ΠΙΝ, την δ/νση πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και την εισαγγελέα Πρωτοδικών κατέθεσε η παράταξη «Νέα Προοπτική του δήμου Φαιάκων» για το θέμα της εγκατάστασης κεραιών Internet.
Στην προσφυγή που υπογράφουν οι δημ. σύμβουλοι Δώρα Μεταλληνού, Μαρία Καντάρου, Φανή Τσιμπούλη, Σπύρος Μαρτζούκος, Σεβαστιανός Μεταλληνός, μεταξύ άλλων τονίζονται και τα εξής:
“Στην διοικητική περιφέρεια του Δήμου Φαιάκων βρίσκεται τις τελευταίες 10 ημέρες εν εξελίξει εγκατάσταση κεραιών τηλεπικοινωνιών σε Σχολεία και δημοτικά κτήρια (δηλ. χώρους συνάθροισης ευπαθών ομάδων πληθυσμού). Οι Αστυνομικοί του Α.Τ. Σκριπερού, των οποίων την συνδρομή ζητήσαμε, στο Δημοτικό Σχολείο της Α. Κορακιάνας, όπου επρόκειτο να τοποθετηθεί κεραία την Παρασκευή 06/11/2009, διαπίστωσαν ότι δεν υπήρχαν οι απαιτούμενες άδειες και νομιμοποιητικά έγγραφα για την εκτέλεση του συγκεκριμένου έργου.
Κάτοικοι, γονείς και αιρετοί Σύμβουλοι του Δημ. Διαμ. Α. Κορακιάνας διαμαρτυρηθήκαμε για το απαράδεκτο της εγκατάστασης πομποδεκτών σε σχολείο, καθώς και την αδιαφάνεια γύρω από το εκτελούμενο έργο. Αποτέλεσμα ήταν να προβεί σε ένορκη κατάθεση ο Δήμαρχος κ. Κάρρας στο Α.Τ. Σκριπερού εναντίον του Δημοτικού Συμβούλου κ. Σεβαστιανού Μεταλληνού, να του ασκηθεί ποινική δίωξη και να συλληφθεί!!! Τελικά η Εισαγγελέας υπηρεσίας ζήτησε την παύση του έργου, λόγω έλλειψης αδειών, και τον ορισμό τακτικής δικασίμου για τον κ. Μεταλληνό, προκειμένου να αφεθεί ελεύθερος.
Σύμφωνα δεν με την κατάθεση του Δημάρχου στο Αστυνομικό Τμήμα Παλαιοκαστριτών στις 06/11/2009, κύριος του έργου είναι ο Δήμος Φαιάκων.
Το έργο φέρεται να έχει ως τίτλο «Ανάπτυξη δικτύου ευρυζωνικότητας» και κάθε σταθμός απαρτίζεται από 2 ή περισσότερες κεραίες, οι οποίες περιλαμβάνουν:
•κεραία τύπου Omni για την μετάδοση σήματος εντός του οικισμού
•κεραία για την μετάδοση πληροφοριών σε μεγάλες αποστάσεις δια ασυρμάτου ζεύξεως σε υψηλή μικροκυματική συχνότητα.
Όσον αφορά τον οικισμό της Α. Κορακιάνας σημειώνεται ότι ήδη έχει τοποθετηθεί και άλλος σταθμός ζεύξης, στο κτήριο της Φιλαρμονικής, στο κέντρο του οικισμού.
Το Δημοτικό αυτό έργο, δηλώνουμε ότι πρόκειται για μία πολύ σημαντική υποδομή, καθώς αφορά τον εκσυγχρονισμό και την αυτοματοποίηση διοικητικών και τεχνικών λειτουργιών του Δήμου. Πόσο μάλλον όταν στον 21ο αιώνα κυριαρχούν παγκοσμίως οι τεχνολογίες που βασίζονται στην πληροφορική και τις τηλεπικοινωνίες.
Οι εγκαταστάσεις όμως αυτές θα πρέπει να γίνονται σύμφωνα με το Νόμο και τους κανονισμούς προστασίας του πληθυσμού. Και φυσικά να αποφεύγεται η χρήση κτηρίων Σχολικών μονάδων για την εγκατάσταση τηλεπικοινωνιακών μονάδων ασυρμάτου ζεύξεως.
Εν συνεχεία των ανωτέρω αιτούμεθα:
1. Την αποκατάσταση της νομιμότητας και την υπαγωγή του έργου στα πλαίσια και τις προδιαγραφές που έχει ορίσει η Ελληνική Πολιτεία, οι Ευρωπαϊκοί και διεθνείς Κανονισμοί, ιδίως δε σεβόμενοι το Συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της προστασίας του ανθρωπογενούς Περιβάλλοντος (άρθρο 24 Συντάγματος), δεδομένου ότι η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία αποτελεί πηγή μόλυνσης.
2. Την άμεση παύση των εργασιών έως ότου διευκρινιστεί το αντικείμενο του έργου, εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο Φαιάκων.
3. Την έκδοση των απαιτούμενων αδειών προ της ολοκλήρωσης της εγκατάστασης και έναρξης λειτουργίας του τηλεπικοινωνιακού δικτύου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: