Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2009

Απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τους εργαζόμενους με stage


Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στα stage και στην Κέρκυρα, αντιδρώντας έτσι στην απόφαση της Κυβέρνησης να μην ανανεωθεί η εργασιακή τους απασχόληση με φορείς του δημοσίου.
Σήμερα πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Νομαρχία, ενώ είχαν και συνάντηση με τον αντινομάρχη Μ. Σκορδίλη, ο οποίος τους εξέφρασε την πλήρη συμπαράσταση της Ν.Α. στον αγώνα τους.
Οι εκπρόσωποι τους που μίλησαν στα ΜΜΕ επεσήμαναν τα εξής: Καταγγέλουμε την απόφαση της κυβέρνησης για απόλυση των εργαζομένων στα stage και κατάργηση των προγραμμάτων, απαιτούμε τη μονιμοποίησή μας, την άμεση υλοποίηση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας, την κατάργηση της άθλιας αυτής εργασίας, την κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης και σταθερή δουλειά για όλους. Από εδώ και πέρα θα απαιτούμε μόνο τη μονιμοποίησή μας».
Στήριξη από Ν.Α.
Οπως επεσήμανε ο αντινομάρχης Μ. Σκορδίλης “ήταν μια πρόχειρη απόφαση της κυβέρνησης που ελήφθη χωρίς να γίνει κατανοητό το μέγεθος του προβλήματος.
Η πολιτεία έχει συνέχεια, ανεξάρτητα από κόμματα. Αν υπήρχαν παρανομίες στο θέμα των συμβάσεων, οφείλει η κυβέρνηση να εγκαλέσει τους παρανομούντες και όχι τα παιδιά που έχουν υπογράψει συμβάσεις με φορείς του ελληνικού δημοσίου.
Αυτό έγινε κατανοητό τώρα και η κυβέρνηση σχεδόν συζητεί, υποχωρώντας από την αρχική της θέση. Θα γίνει συζήτηση και στο Ν.Σ. αφού η Νομαρχία έχει χρησιμοποίηση αυτά τα παιδιά, καλύπτοντας μόνιμες και διαρκές ανάγκες της. Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε άλλο παρά να αποδεχθούμε το δίκαιο του αιτήματος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: