Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2009

Ο Αντώνης Σαμαράς νέος αρχηγός της ΝΔ


Τις πρώτες του δηλώσεις μετά την εκλογή του έκανε από τη Ρηγίλλης , όπου εγινε δεκτός με ενθουσιασμό από πολλούς οπαδούς του κόμματος, ο νέος αρχηγός της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, που τόνισε μεταξύ άλλων οτι "ο λαός μίλησε και τώρα αρχίζει μια καινούργια εποχή. Σήμερα νικήσαμε όλοι και δεν υπάρχουν ηττημένοι. Τώρα μας ενώνουν οι προκλήσεις για το αύριο. Ολοι μαζί από απόψε. Όλα οσα ειπωθηκαν τα έχω ξεχασει τα σβήνω με ενα σφουγγάρι και απο δω και μπρος θα περιφρουρήσω την ενότητα της βάσης". Ο κ. Σαμαράς είπε οτι θα μιλήσει σήμερα Δευτέρα με την Ντόρα Μπακογιάννη και τον Παναγιώτη Ψωμιάδη, οι οποίοι νωρίτερα τον είχαν συγχαρεί για την εκλογή του. Ευχαρίστησε ακόμη τον Δημήτρη Αβραμόπουλο. Η εκλογή του νέου αρχηγού έγινε με μαζική ανταπόκριση που έφθασε τις 400.000 ψηφοφόρους και καθυστέρηση περίπου 3 ωρών ολοκληρώθηκε η εκλογική διαδικασία ανάδειξης νέου αρχηγού της ΝΔ. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που έχει στη διάθεσή της η Εφορευτική Επιτροπή στο 37,6% της επικράτειας και συγκεκριμένα σε 617 τμήματα, ο Αντώνης Σαμαράς παίρνει 111.216 ψήφους και ποσοστό 47,6%, η Ντόρα Μπακογιάννη 97.100 ψήφους και ποσοστό 41,6% και ο Παναγιώτης Ψωμιάδης 25.024 ψήφους και ποσοστό 10,7%.
Δήλωση Ντόρας Μπακογιάννη
"Η βάση της Ν.Δ εξέλεξε νέο αρχηγό του κόμματος και η απόφαση είναι απολύτως σεβαστή". "Ευχαριστώ τους εκατοντάδες χιλιάδες νεοδημοκράτες που με τίμησαν με τη ψήφο τους καθώς και όλους όσους με στήριξαν σ' αυτή τη διαδικασία. Τους βουλευτές, τους πολιτευτές, τα κομματικά στελέχη, τα στελέχη της Τ.Α, τους συνδικαλιστές, τους οννεδίτες και όλα τα άλλα στελέχη που στάθηκαν δίπλα μου» είπε, σημειώνοντας πως η στήριξή τους τη συγκίνησε και είναι για την ίδια τιμητική. "Ξεκινά σήμερα ένα νέο κεφάλαιο για τη Ν.Δ. Η Ν.Δ πρέπει να προχωρήσει μπροστά και να γίνει σύγχρονο κεντροδεξιό, ισχυρό κόμμα. Στην προσπάθεια αυτή θα είμαστε όλοι παρόντες", κατέληξε η Ντόρα Μπακογιάννη.
Η πρώην υπουργός Εξωτερικών ευχαρίστησε τους νεοδημοκράτες που συμμετείχαν στη διαδικασία και είπε ότι ήδη επικοινώνησε με τον κ. Σαμαρά και τον συνεχάρη για την εκλογή του όπως και με τον κ. Ψωμιάδη για τον αγώνα του.

Δήλωση Π. Ψωμιάδη για το αποτέλεσμα των εκλογών στη Ν.Δ.

Τα συγχαρητήρια στον Αντώνη Σαμαρά για την εκλογή του στη θέση του προέδρου της Ν.Δ. εκφράζει με γραπτή του δήλωση ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος Παναγιώτης Ψωμιάδης, ενώ παράλληλα συγχαίρει και τη Ντόρα Μπακογιάννη για την ενωτική της στάση. Στη δήλωση του ο κ. Ψωμιάδης αναφέρει:
"Θέλω να συγχαρώ από τα βάθη της καρδιάς μου τον καλό φίλο και άξιο αγωνιστή Αντώνη Σαμαρά για την καθαρή και δίκαιη επικράτησή του. Επίσης, αξίζουν πολλά συγχαρητήρια και στη Ντόρα Μπακογιάννη για την ενωτική στάση που κράτησε σ' αυτήν την πρωτόγνωρη για το κόμμα μας διαδικασία. Προσωπικά, σ' αυτόν τον αγώνα μέτρησα τους φίλους μου. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των κομματαρχών να με ισοπεδώσουν, από σήμερα ο απλός νεοδημοκράτης θα έχει πλέον πιο δυνατή φωνή. Θέλω να ευχαριστήσω όσους άντεξαν στις πιέσεις των τελευταίων εβδομάδων αλλά και όσα συνέβησαν κατά τη χθεσινή δύσκολη ημέρα. Έδωσα μόνος μου έναν ωραίο, τίμιο και ηθικό αγώνα. Να είστε βέβαιοι πως και την επόμενη ημέρα ο Παναγιώτης Ψωμιάδης δεν πρόκειται να σωπάσει, θα είμαι παρών στις εξελίξεις, σταθερά απέναντι σε αλαζονικές συμπεριφορές που θα υποθηκεύουν το αύριο της παράταξης και του τόπου.

Η ΝΔ κέρδισε σήμερα την πρώτη μάχη στη μεγάλη προσπάθεια να ανακτήσει τη χαμένη της αξιοπιστία. Είναι τώρα η ώρα, να «καθαρίσουμε» το σπίτι μας, να διώξουμε τα "παράσιτα", να ανασυνταχτούμε για να φέρουμε τη ΝΔ ξανά στη θέση που της αρμόζει. Η ΝΔ δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να καταντήσει κόμμα δύο ταχυτήτων. Ή όλοι μαζί ενωμένοι θα κάνουμε την ανατροπή και θα κερδίσουμε τις επόμενες εκλογές, ή αλλιώς δεν πρόκειται να ξαναδούμε κυβέρνηση. Εύχομαι ο νέος πρόεδρος να κάνει πράξη τις δεσμεύσεις του, να ξαναβάλει το κόμμα μέσα στην κοινωνία ώστε να συνταχθούμε όλοι στο πλευρό του και να αγωνιστούμε για τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας".
Από την εκλογική διαδικασία δεν έλειψαν πάντως τα προβλήματα. Το black out στο on line σύστημα οδήγησε στη συνέχιση της διαδικασίας με χειρόγραφο τρόπο, ενώ ανάγκασε την οργανωτική επιτροπή να παρατείνει την ψηφοφορία. Ο Γιώργος Κουμουτσάκος απέδωσε το πρόβλημα στο δίκτυο του ΟΤΕ, ωστόσο ο οργανισμός σε ανακοίνωσή του διέψευσε τις δηλώσεις του εκπροσώπου της ΝΔ. Την αντίθεσή του με τη χειρόγραφη διαδικασία που ακολουθήθηκε μετά την πτώση του συστήματος εξέφρασε ό Παναγιώτης Ψωμιάδης. ο οποίος εισήχθη το βράδυ της Κυριακής σε κλινική του Διαβαλκανικού Ιατρικού Κέντρου Θεσσαλονίκης με συμπτώματα πνευμονίας. Σε δηλώσεις του ο κ. Σαμαράς εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του που ο κόσμος θεώρησε ότι πρέπει να συμμετέχει στη διαδικασία εκλογής προέδρου της ΝΔ, γεγονός πολύ σημαντικό για την παράταξη.

Η κ. Μπακογιάννη εξέφρασε τη βεβαιότητα, ότι το αποτέλεσμα θα ανταμείψει τη βάση της ΝΔ. Το μήνυμα που έχει έλθει από όλη την Ελλάδα είναι για μια μεγάλη, δυνατή κεντροδεξιά. Τα αποτελέσματα θα αρχίσουν να μεταδίδονται όταν θα έχει καταμετρηθεί το 20% των εκλογικών τμημάτων.

Δήλωση Αρ. Σπηλιωτόπουλου

Την υποψήφια πρόεδρο της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη επισκέφθηκε το βράδυ της Κυριακής στο γραφείο της ο Άρης Σπηλιωτόπουλος.
Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του, η εκλογική διαδικασία έχει ένα καλό και ένα κακό στοιχείο. Το καλό, είπε, είναι η υψηλή συμμετοχή και το δυσάρεστο ότι ταλαιπωρήθηκε και εξακολουθεί να ταλαιπωρείται ο κόσμος. "Γιατί, πράγματι, οι τεχνικές λεπτομέρειες της διαδικασίας δεν είχαν οργανωθεί κατά τέτοιο τρόπο ώστε να μπορούν να αντέξουν αυτή την πολύ μεγάλη συμμετοχή", σημείωσε και ανέφερε ότι ακόμα και μετά τις 10 το βράδυ, υπήρχαν ουρές και αρκετοί δεν είχαν καταφέρει να ψηφίσουν. Έφερε ως παράδειγμα εκλογικά τμήματα στα νότια προάστια που είχε επισκεφθεί νωρίτερα και εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο κόσμος θα πάει να ψηφίσει αφού οι κάλπες παραμένουν ανοιχτές στα συγκεκριμένα εκλογικά τμήματα. "Έχει σημασία ο κόσμος ο δικός μας να μην απογοητευτεί επειδή δεν κατέφερε δύο-τρεις φορές να ψηφίσει", κατέληξε.

Δήλωση Α. Σαμαρά για εκλογική διαδικασία


Στο γραφείο του στην οδό Βασ. Σοφίας μετέβη μετά τις 10 το βράδυ της Κυριακής ο Αντώνης Σαμαράς. Μιλώντας με δημοσιογράφους, ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι από την πρώτη στιγμή μίλησε πολιτικά και μίλησε για ιδεολογία. Εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του που, όπως είπε, ο κόσμος θεώρησε ότι πρέπει να συμμετέχει στη διαδικασία εκλογής προέδρου της ΝΔ και είπε ότι αυτό είναι πολύ σημαντικό για την παράταξη.

ΠΗΓΕΣ:ΝΕΤ 105,8,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: