Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2009

Κλιμακώνουν και στην Κέρκυρα τις κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι με stage


Στο... χορό των πανελλαδικών κινητοποιήσεων μπαίνουν οι απασχολούμενοι με stage και στο νομό. Σήμερα, πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην αίθουσα συνεδριάσεων της Νομαρχίας, όπου μεταξύ άλλων αποφάσισαν την σύσταση τοπικού Συλλόγου Εργαζομένων , προκειμένου να διεκδικήσουν συλλογικά, την αποκατάστασή τους.
Είναι χαρακτηριστική, η κραυγή αγωνίας εκπροσώπων της Συντονιστικής Επιτροπής των εργαζομένων: “Θέλουμε να διαμαρτυρηθούμε και να ενώσουμε τις φωνές μας με όλους τους συναδέλφους μας σε όλη την Ελλάδα. Καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες και εργαζόμαστε τα τελευταία χρόνια κάτω από συνθήκες πρωτόγονες, ανασφάλιστοι και με πολύ χαμηλούς μισθούς.
Θα αγωνιστούμε συλλογικά και θα διεκδικήσουμε μόνιμη και σταθερή εργασία. Δεν διαπραγματευόμαστε ελαστικά προγράμματα και ελαστικές συμβάσεις εργασίας. Ζητάμε το αυτονόητο. Καμία απόλυση των συναδέλφων μας”.
Συμπαράσταση από
το Εργατικό Κέντρο

Στη συνάντηση των εργαζομένων συμμετείχε και η πρόεδρος του ΕΚΚ Σοφία Λίβερη η οποία εξέφρασε την συμπαράστασή της και επεσήμανε ότι “το ΕΚΚ στηρίζει και θα συμπαρασταθεί σε κάθε αγώνα των εργαζομένων στα stage σε όλες τις υπηρεσίες, οι οποίοι εκμεταλλεύτηκαν από την πολιτεία οι οποίοι από καθεστώς μαθητείας βαφτίστηκαν σε εργαζόμενοι και αμείβονταν με μισθούς εξευτελισμού”.
Πρόσθεσε πως “πρόκειται για ανασφάλιστους εργαζόμενους, τους οποίους η πολιτεία αντί να τους αποκαταστήσει, σκοπεύει να τους εξαφανίσει”.
Σημειώνεται ότι, στο πλαίσιο των Πανελλαδικών κινητοποιήσεων, την ερχόμενη εβδομάδα οι εργαζόμενοι με stage θα συγκεντρωθούν για να διαμαρτυρηθούν και στην Κέρκυρα.
Tην ερχόμενη Τετάρτη θα πραγματοποιήσουν νέα σύσκεψη στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου, στις 6 το απόγευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: