Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009

Ερώτηση Χαραλάμπους για τα προβλήματα στο ΙΚΑ Κέρκυρας

Να δοθούν άμεσα λύσεις στα τεράστια προβλήματα που δημιουργούνται στη ομαλή λειτουργία του υποκαταστήματος του ΙΚΑ Κέρκυρας από την προσθήκη των 12.000 ασφαλισμένων του ΤΑΞΥ στο ΙΚΑ, ζητούν με ερώτησή τους προς τους Υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Πολιτισμού και Τουρισμού, οι βουλευτές του ΚΚΕ Μπάμπης Χαραλάμπους, Νίκος Καραθανασόπουλος
Νίκος Μωραΐτης.


Οπως αναφέρουν:
"Είναι γνωστό πως με το τελευταίο νόμο για το Ασφαλιστικό -γνωστός και ως νόμος Πετραλιά- ενσωματώθηκε το ΤΑΞΥ στο ΙΚΑ.

Στα δύο χρόνια που έχουν περάσει από τη ψήφιση του νόμου αυτού, παρατάθηκαν οι συμβάσεις των ιατρών του πρώην ΤΑΞΥ σε 10 περιοχές της χώρας μεταξύ των οποίων και η Κέρκυρα. Οι περισσότερες όμως από αυτές τις συμβάσεις έχουν ήδη λήξει, ενώ οι τελευταίες που έχουν απομείνει λήγουν στο τέλος του 2009.

Η εξέλιξη αυτή οδηγεί 12.000 άμεσα και έμμεσα ασφαλισμένους στο ΤΑΞΥ της Κέρκυρας να αναζητήσουν περίθαλψη στο υποκατάστημα του ΙΚΑ στην Κέρκυρα, όπου οι υπηρεσίες του είναι ήδη επιβαρημένες και είναι σε όλους γνωστό πως δεν μπορεί να ανταποκριθεί -με τα σημερινά δεδομένα- στις ανάγκες ούτε των ήδη ασφαλισμένων του.

Επομένως είναι πέραν από βέβαιο, πως είναι ανθρωπίνως αδύνατο με τις υπάρχουσες συνθήκες να εξυπηρετηθούν από το υποκατάστημα του ΙΚΑ άλλοι 12.000 νέοι ασφαλισμένοι.

Η αδυναμία του ιδρύματος να καλύψει τις ανάγκες παροχής υπηρεσιών υγείας, εκφράζει τις πολύχρονες συνέπειες της εμπορευματοποίησης και της κρατικής υποχρηματοδότησης, που χαρακτηρίζει την πολιτική των Κυβερνήσεων τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της Νέας Δημοκρατίας, πολιτική που έχει οδηγήσει στην υποβάθμιση των δημόσιων υπηρεσιών υγείας.

Ερωτώνται οι κ. Υπουργοί, τι μέτρα θα πάρουν ώστε οι εργαζόμενοι, ασφαλισμένοι να έχουν γρήγορη, δωρεάν και υψηλού επιπέδου παροχή υπηρεσιών υγείας, κάτι που προϋποθέτει την επαρκή στελέχωση των υπηρεσιών με μόνιμο προσωπικό πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης όλων των κλάδων και των ειδικοτήτων, καθώς και τον πλήρη ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό τους, ούτως ώστε να μη εξαναγκάζεται ένα μεγάλο μέρος των ασφαλισμένων ή να παραμένει σε μακρόχρονες «λίστες» αναμονής, γεγονός απαράδεκτο, ή να στρέφεται στον ιδιωτικό τομέα επιβαρύνοντας το εισόδημά τους"
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: