Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2009

- Πτήσεις της Easy Jet από Βερολίνο και Μιλάνο για Κέρκυρα



Το ενδιαφέρον για την τουριστική Κέρκυρα αναθερμαίνεται. Στη σημερινή συνάντηση του Νομάρχη Στεφ. Πουλημένου και του Αντινομάρχη Χρ. Σκούρτη με τους εκπροσώπους της Easy Jet στο Λονδίνο John Cunliffe και Sophie Dekkers στη διεθνή τουριστική έκθεση W.T.M., ανακοινώθηκε η επέκταση των δρομολογίων της αεροπορικής αυτής εταιρείας από τα 7 έως 12 τα οποία εκτελεί ανά εβδομάδα από την Μεγ. Βρετανία προς την Κέρκυρα και σε άλλα με τα οποία την ερχόμενη τουριστική περίοδο θα συνδέεται η Κέρκυρα με Βερολίνο και Μιλάνο. Ο αριθμός των νέων πτήσεων δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί.
Οι εκπρόσωποι της Νομαρχίας αφού τους ευχαρίστησαν για το γεγονός ότι η Κέρκυρα είναι από το 2007 στα προγράμματα των πτήσεων της εταιρείας, ζήτησαν από την Easy Jet να δρομολογηθούν και χειμερινές πτήσεις ή ενδιάμεσες στάσεις, που να συνδέουν την Κέρκυρα με το Λονδίνο και εξήγησαν το μεγάλο ενδιαφέρον που υπάρχει στο νησί μας και θα διασφαλίσει τη βιωσιμότητα μιας τέτοιας επιλογής.
Η Εμπορική Διευθύντρια της Easy Jet στη Βρετανία κ. Dekkers άκουσε με προσοχή την πρόταση αυτή και επιφυλάχτηκε να μελετήσει όλες τις παραμέτρους πριν δώσει την οριστική απάντηση.

Καλά νέα από την AQUIS για τη νέα τουριστική περίοδο

Ιδιαίτερα θετικά είναι τα νέα από την αλυσίδα ξενοδοχείων Aquis Hotel & Resorts για την Κέρκυρα ενόψει της νέας τουριστικής περιόδου. Στη σημερινή συνάντηση του Νομάρχη Στεφ. Πουλημένου και του Αντινομάρχη Τουρισμού Χρ. Σκούρτη με τον ιδιοκτήτη της εταιρείας κ. John Kent, στο περίπτερο της Κέρκυρας στην WTM, έγινε γνωστό ότι τα ξενοδοχεία της στον Αη Γόρδη και τον Κοντογιαλό του Πέλεκα, θα ανοίξουν την 1η Απριλίου 2010, στις 10 Απριλίου θα ανοίξει το Ξενοδοχείο Capo di Corfu (πρώην Κάβο Μπιάνκο) ενώ το μεγάλο ξενοδοχείο Sundy Beach θα ανοίξει στις 20 Απριλίου.
Ο κ. Kent ενημέρωσε το Νομάρχη και τον αντινομάρχη για το μεγάλο ενδιαφέρον του για το νησί μας, προανήγγειλε την απόκτηση και άλλων ξενοδοχείων ενώ ανακοίνωσε ότι στα 5 ξενοδοχεία της αλυσίδας της Aquis στην Κέρκυρα η μέση πληρότητα το 2009 ήταν της τάξης του 88%.

Συνάντηση με εκπρόσωπο της CV Travel

Tην παρέμβαση της Νομαρχίας για τη διασφάλιση συνθηκών ποιοτικών και ήσυχων διακοπών στην Κέρκυρα ζήτησε από το Νομάρχη και τον αρμόδιο Αντινομάρχη η εκπρόσωπος της εταιρείας CV Travel κ. Susie Hilton, στη σημερινή συνάντησή τους στο περίπτερο της Κέρκυρας στην WTM.
H εταιρεία αυτή είναι συμβεβλημένη με 130 περ. βίλλες υψηλών προδιαγραφών στην Κέρκυρα και τους Παξούς και διακινεί μεγάλο αριθμό ανάλογου επιπέδου επισκεπτών στα νησιά μας.
Οι εκπρόσωποι της Κέρκυρας της παρείχαν τη διαβεβαίωση για παρεμβάσεις όπου είναι αυτές αναγκαίες και δυνατές προκειμένου να διασφαλιστεί η ποιότητα των διακοπών που δικαιούνται οι πελάτες της.

Καί για τα δρομολόγια της OLYMPIC AIR


Συνάντηση με τον εμπορικό διευθυντή της OLYMPIC AIR κ. Τάσσο Μάη είχαν χθες στο περίπτερο της εταιρείας στην WTM, o Noμάρχης Στεφ. Πουλημένος και Αντινομάρχης Χρ. Σκούρτης.
Στη συνάντηση ο Νομάρχης ζήτησε την μετακίνηση του πρωινού δρομολογίου της εταιρείας κατά δύο ώρες νωρίτερα έτσι ώστε να παρέχεται η δυνατότητα καλής εξυπηρέτησης των επισκεπτών και για την ανταπόκριση με πτήσεις του εξωτερικού. Ζήτησαν ακόμη τη επαναφορά πτήσεων που συνέδεαν την Κέρκυρα με το Λονδίνο ολόκληρο το χρόνο.
Για το πρώτο, το στέλεχος της εταιρείας εκτίμησε ότι είναι δυνατή η αλλαγή του δρομολογίου, ενώ για το δεύτερο επιφυλάχτηκε να απαντήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: